Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu Emeklilere verilen 4.76 Temmuz zammına tepki gösterdi.
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu Emeklilere verilen yüzde 4.76 Temmuz zammına tepki göstererek bizim beklentilerinin yüzde 6 olduğunu belirterek emekliler olarak hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.
Sarıoğlu yaptığı açıklamada, “Biz beklediğimizi yine bulamadık. Biz en az yüzde 6 beklerken yüzde 4. 76 bizi yine sukutu hayale uğrattılar. Biz yıllardır söylememize rağmen bu enflasyon ayarlamaları yapılırken neye göre yapıyorlar merak ediyorum. Mübarek Ramazan ayında fiyatlar ortada her şey pahalandı ama emekliye 4.76’ya bağladılar işi biz emekli olarak beklentimiz en az yüzde 6’dı. 4.76 bizi sukutu hayale uğrattı. Ben Zonguldak’ı temsilen parlamentoya giden milletvekillerimize sesleniyorum. Bizim sesimizi Ankara’da duyursunlar. Zonguldak’ta 149 bin emekli var emekli bu parayla nasıl geçinecek. Bu yapılan zam onları için yeterlimdir. Sayın başbakanımıza hükumet yetkililerine durumu aktarmalarını en kısa zamanda emekliyi rahatlatacak bir zam vermelerini talep ediyoruz. Biz yıllarca huzur derken biz emeklilerin iyi niyetinden kimse istifade etmeye kalkmasın. Emekliye zam verirken emeklinin nasıl geçineceğini hesap etmelerini talep ediyorum” dedi.