AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nu ziyaret etti.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman Emeklilerle ilgili son yaşanan gelişmeler hakkında Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu ile görüş alış verişinde bulunmak için bir ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, desteklerinden dolayı Karaduman’a teşekkür etti. Emeklilere yapılacak TOKİ konusunda Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e yer temini sitem eden Sarıoğlu şöyle dedi:
”Başkanımıza bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum. Başkanım bizleri hiçbir zaman bırakmamıştır ve her zaman yanımızda olmuştur. Ereğli Belediye Başkanımız emeklilerle ilgili yer teminin konusunda yardımcı oldu. Devrek, Çaydeğirmeni Belediye Başkanlarımızda yer temini konusunda yardımcı olarak sürekli bizleri telefonla arayarak emeklilerimizi yönlendirebilirsiniz diyorlar. Ama biz Zonguldak Belediye Başkanımıza resmen müracaat ettik kendisi 3 gün içinde bizlere cevap verdi. Hazırda yerimiz yok çalışmalar devam ediyor şeklinde yazı geldi. Ben kendisine ziyaretinde biz yıllardır yer altında çalışmış ciğerlerinde hala kömür tozu olan insanlarız yer temini konusunda destek verin dedik. Bizlere tamam büyüğümsünüz sizlere yardımcı olacağım dedi. Fakat 3 gün sonra apar topar olumsuz cevap verdi. O günden sonra bir kere emeklileri ağzına alıp konuşmuyor yer temini konusunda bizlere yardımcı olmuyor. Ben buradan sesleniyorum. Yıllarca bu memlekete hizmet etmiş emekli arkadaşlara Belediye başkanımızın ve arkadaşların bakış acısı ortada ben buradan bizlere destek olan herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, "Zaman zaman emekliler derneğimizi ziyarete gelerek emeklilerimizin taleplerini isteklerini bizde iktidar partisi olarak yerine getirebilmek için köprü vazifesi oluşturup bu istek ve talepleri ilgili mercilere iletebilmek için istişare yapıyoruz. Emeklilerimizin merkezde konut talebi vardı. Bununla alakalı Baştarla ve Çınartepe mahallelerinde yapılacak olan konutlarda bizlerde emeklilerimize konut yeri ayırabilmek için girişimlerde bulunduk. Bu girişimler sonuç verdi ve ihale tarihi ile alakalı açıklamalarımızı yaptık. 31 Ağustosta Çınartepe ve Baştarla mahallesinde Üzlümez TOKİ konutlarıyla ilgili ihale süreci ve tarihi verilmiş oldu. Bu birinci etabı kapsıyor. 1. Etapta 776 daire, 1 cami ve 4 adet ticaret merkezi var alt yapısı ve çevre düzenlenmesi bu ihalenin içinde. Bu proje tamamlandığında Zonguldak’ın yüz akı olan bir proje olacak. Daha önce bunun içinde konut yoktu milletvekilimiz Özcan beyin destekleriyle TOKİ başkanımıza gittik ve yapılan görüşmeler sonucu buradan emeklilerimize bir kısım konut ayırttık. Önümüzdeki günlerde bu süreç tamamlandığında satışlarla ilgili çalışmalar başlayınca emeklilerimizde burada konut alabilecekler. Bunun birde 2. Etabı var. 2. Etap için tekrar başkanımıza rica edeceğiz. Buradaki sayının artması emeklilerimizin Zonguldak’ta çok talepte bulunması burada yapılacak konutlarda emeklilerimize daha fazla konut ayırmamız düşüncesiyle sizden gelen talepleri de ileteceğiz. Bunun akabinde farklı bölgelerde bir yer tespitimiz olursa bunu da TOKİ başkanlığına ileterek sizlerin konutla ilgili taleplerinizi karşılamak ve bu açığı kapatmak için elimizden gelen gayret ve mücadeleyi göstereceğiz. Emeklilerimiz için elimizde ne güç kuvvet varsa kullanmaya hazırız” dedi.