Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon, Anadolu Üniversitesi Engelli Öğrenciler Birimi tarafından 12-14 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir düzenlenen “10. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı”na katıldı.
12 Mayıs Perşembe günü başlayan çalıştayın açılışına; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, Engelli Öğrenciler Birimi Müdürü Doç. Dr. Osman Tutal ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Engelli Öğrenci Komisyon Koordinatörü Doç. Dr. A. Macit Melekoğlu’nun yanı sıra 130’un üzerinde üniversitenin temsilcileri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile öğrenciler de katıldı. Son oturumda yapılan oylamada Bülent Ecevit Üniversitesi, aralarında Hacettepe Üniversitesi’nin de bulunduğu 6 üniversite arasından 68 oyla 11. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’nın 2017 yılında ev sahipliğini üstlenecek.
Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon: “2017 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenecek çalıştayın, bu alandaki çalışmalarının görülmesi, üniversitemizin tanıtımının yapılması açısından büyük önem arz ettiğini ifade ederek, adaylığımızda ve engelli çalışmalarında bizlere destek veren başta rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
11. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’nın Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenmesinden mutluluk duyduklarını söyleyen Rektör Özer çalıştayın yapılması kararıyla ilgili şunları söyledi:
“Engelli olmak sosyal hayattan ve eğitim hayatından mahrum olmak ya da mahrum bırakılmak demek değildir. Şartlar elverişli olduğu zaman engelli olsun ya da olmasın insanların yapamayacağı ve başaramayacağı hiçbir şey yoktur. İşte biz de bu inançla Üniversite olarak engelli öğrencilerimize yönelik farklı çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Engelsiz Kampüs Uygulaması, Kadınlar Engel Tanımıyor, Engelsiz Mezuniyet gibi projelerle her zaman engellilerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Engelli öğrencilerimizin Üniversitemizde öğrenimlerini rahat bir şekilde gerçekleştirmeleri için Engelsiz Üniversite çalışmalarına her zaman destek vermekteyiz. Üniversitemiz çevresinde çeşitli düzenlemeler yaparak hem engelli öğrencilerimizin hem de personelimizin Üniversite yaşamlarını biraz daha kolaylaştırmayı hedefliyoruz. 11. Engelsiz Üniversite Çalıştayı’nın Üniversitemizde gerçekleştirilecek olması da bu alanla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak ve de çözümün bir parçası olmak için büyük önem arz etmektedir. Çalıştayın Üniversitemizde düzenlenmesinde emeği geçen başta Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon’a ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum.”