Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Gazi İlköğretim Okulu yöneticileri eski okul ve ev eşyalarını toplayarak oluşturdukları müzede sergilemeye başladı.
Kdz. Ereğli Gazi İlköğretim Okulu yöneticileri 1970’li yıllardan bu güne kadar kullanılan okul ve ev eşyalarını toplayarak sınıflarda oluşturdukları müzede sergiliyor. Okulun eski yöneticileri, emekli öğretmenler ile eski mezunlardan topladıkları eşyaları tarihi yaşatmak için düşünülen müze projesi hayata geçirildi. Müzede öğrencilerin 1970’li yıllarda giydikleri kıyafetler, gaz lambaları, tabak, tencere, ibrik, güğüm, bilgisayar, yazıcı ve eski fotoğraflar sergilenmeye başlandı.
Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Metin Bozkurt amaçlarının öğrencilere geçmişi oluşturulan müze ile anlatıp, yaşatmak olduğunu söyledi. Bozkurt gazetecilere yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yıl 24 Kasım’ da düzenlediğimiz bir etkinlikte okulumuzdan emekli olmuş müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi davet ettik. Okulumuza gelen öğretmen ve müdürlerimizle yaptığımız sohbette okulumuzda bir çok anıyı paylaştığını gördük. Buradan da dedik ki okulumuzun tarihi bir yapısı var. 1970’ li yıllara dayanan. Buradan yola çıkarak bir ’Çocuk müzesi’ yapalım dedik. Hem okulumuzun tarihi yapısını görelim, hem de okulumuzda kullanılan araç ve gereçleri, emekli olan öğretmen ve müdürlerimizin kullandıkları kitap ve diğer malzemeleri alarak müzeyi yapmaya karar verdik. Bu proje ile birlikte çocuklarımız müze bilincini kazandılar. Hem de Velilerle birlikte bugün müze ile birlikte okulumuzu daha iyi tanıma imkanı bulduk" dedi.