Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, “2014 yılında sırasıyla oda üyelerine sağlık indirimi, eğitim indirimi, seyahat indirimi anlaşmaları imzalayarak her zaman esnafın yanında olduk. Alaplı esnafının yararına ne yapılacak iş varsa biz elimizi taşın altına sokmaya hazırız” dedi
Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, 2014 yılını değerlendirdi.
9 Şubat 2014 tarihinde yapılan kongrede başkanlığa seçildiğini yönetim olarak başlattıkları değişim hareketi ile üyelere yönelik en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirten Gelgeç, odanın da hizmet çıtasını yükselttiklerini söyledi
“TÜM ODA ÜYELERİNE YÖNELİK KAYNAŞMA KAHVALTISI”
İlçede ilk kez odaya üye tüm esnaflara yönelik kaynaşma ve dayanışma kahvaltısı düzenleyen Gelgeç ve yönetimi, esnaflar arasındaki kaynaşma ve dayanışmanın en üst seviyeye çıkmasını sağladı.
Oda olarak Alaplı esnafının yararına her konuda ellerini taşın altına sokmaya hazır olduklarını belirten Gelgeç, “Oda olarak ilk kez tüm üyelerimize yönelik kaynaşma kahvaltısı düzenledik. Kahvaltı programımıza esnaflarımız yoğun katılımda bulunarak bizleri onurlandırdılar. Odamıza ne kadar çok sahip çıktıklarını gösterdiler. Ben bize destek veren tüm esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Oda olarak Alaplı esnafının yararına ne yapılacak iş varsa biz elimizi taşın altına sokmaya hazırız” dedi.
“ SAĞLIK HİZMETİ ATAĞI “
Oda olarak üyelere yönelik Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren iki özel Hastane ile sağlık hizmetlerinde indirim anlaşması imzaladıklarını kaydeden Gelgeç, “ Oda seçimlerinden önce biz söz vermiştik. O dönemde Anadolu Hastanesi ile bir protokol imzalamıştık. Ayrıca önceki dönem başkanımız Şeref Kocaman da Echomar Hastanesi ile yüzde 35 sağlık indirimi anlaşması yapmıştı. Oda üyelerimiz Anadolu Hastanesinden yüzde 30 Echomar Hastanesinden de yüzde 35 sağlık indiriminden faydalanmış olurken, bu anlaşma ile odaya kayıtlı üyelerimiz ve birinci derece yakınlarının tam teşekküllü iki hastanede tedavilerini yaptırma imkanına kavuşmuş oldu. Ayrıca odamız üyelerinin göz sağlığını düşünerek AvrupaGöz Hastanesi ile anlaşma imzaladık. İmza protokolü kapsamında üyelerimiz ve birinci derecedeki yakınlarından muayene ücreti farkı alınmamakla beraber sadece devlet katkı payı olan 12 TL alınıyor. Tüm tetkikler ve lazer ameliyatlarda yüzde 30, genel ameliyatlarda yüzde 20 indirim yapılıyor. Katarakt ameliyatlarında fark alınmıyor” diye konuştu.
“İLK DEFA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİK”
Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kızılay Şubesi işbirliği ile oda tarihinde ilk kez kan bağışı kampanyası gerçekleştirdiklerini dile getiren Gelgeç, şöyle konuştu: “Oda tarihinde ilk defa kan bağışı kampanyası düzenledik. Bu kampanyaları yılda iki kez olmak üzere geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Düzenlediğimiz ilk kan bağışı kampanyasında hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Ayrıca
Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi ile Alaplı Esnaf Sanatkarlar Odası işbirliği ile beraber Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunduğumuz ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye uygun görülen ‘Profesyonel Operatörlük İçin Simülatörlü Eğitim Doğru Seçim’ adlı proje sınıfının açılışını yaptık. 3 haftalık ve toplam ,72 saatlik dersin ardından , sınavlardan başarılı olan kursiyerlere iş makinesi operatörlüğü belgesi verildi”
Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, ayrıca oda üyelerine yönelik SGK borçluları, en son çıkan 6552 sayılı Torba Yasa ile gündeme gelen vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması hususuna ilişkin bilgilendirme toplantıları, esnafı yakında ilgilendiren yeni gelişmeler ve uygulamalar hakkında bilgilendirmelerde bulunduklarını söyledi.