Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ’Hayallerini Sahneye Taşı’ sloganıyla 81 ilde düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışması’nın Zonguldak İl Birinciliği Atatürk Kültür Merkezinde yapılan program ile gerçekleştirildi.
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya 14 Ekip katıldı. Gençlerin kendilerinin yazıp oynadığı skeçler izleyicilere görsel bir şölen yaşattı. Gençlerin sergiledikleri oyunların büyük bir beğeni topladığı yarışmada, ’’Yurttan Sesler Korosu’’ isimli oyun birinci olarak 7-8 Nisan 2016 tarihinde Samsun’da gerçekleşecek Bölge Finallerine katılarak Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.
’’Yurttan Sesler Korosu’’ isimli oyun birinciliği elde ederken, ’’Ütopyalaştıramadıklarımız’’ oyunu ikinci, ’’İnsanlığı Yaşatmak’’ oyunu ise üçüncü oldu.
Ayrıca gerçekleşen yarışmaya özel konuk olarak katılan Çatalağzı BKM ekibi ve Özel Eğitim İşitme Engelliler ekibinin sergiledikleri eşsiz performans ayakta alkışlandı ve Jüri Özel Ödülü almaya hak kazandı.
Yarışmada dereceye giren ekipler gerçekleştirilen ödül töreni ile ödüllerini alırken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz yarışmaya katılan tüm ekipleri tebrik etti.