Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediyesi geçtiğimiz yıl başlattığı bayanlara yönelik kültür gezilerine bu yıl 24, 26, 30 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerindeki Bursa Kültür Gezisi ile devam ediyor.
Gülüç Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan bayanlara yönelik kültür gezileri bu yılda devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında İstanbul’da ki tarihi camiler ile türbelere 250 Gülüçlü bayanı götürerek gezdiren Gülüç Belediyesi bu yıl ise 24, 26, 30 Mayıs ile 1 Haziran 2016 tarihlerinde yine bayanlara yönelik Bursa gezisi düzenledi. Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş 24 Mayıs’taki ilk kafileyi uğrularken, gezilerin devam edeceğini söyledi. Demirtaş yaptığı açıklamada “Gülüç Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl Ramazan ayında bayanlarımız İstanbul gezisine katılarak Fatih Sultan Mehmet, Eyüp Sultan ve Süleymaniye Camileri ile Oruç Baba, Merkez Efendi, Fatih türbeleri ile Hırka-i Şerif ziyaret etmişlerdi. Belediye olarak bu yıl ise 24, 26, 30 Mayıs ve 1 Haziran 2016 tarihlerinde Bursa gezimizde Karagöz Evi, Süleyman Çelebi Türbesi, Tophane, Üftade Hazretleri türbesi, Ulu Camii, Emir Sultan Türbesi ve Yeşil Külliye gezilecek. Rehber eşliğinde yapılacak olan günübirlik gezide bayanlarımıza sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ikramımız da olacak. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz ilk gezi sonrası bayanlarımızdan kültür gezileri noktasında yoğun talep aldık. Bizde bu taleplere kayıtsız kalmayarak gezilerimizi gelen talepler doğrultusunda sürdürüyoruz” dedi.
Bursa’ya yapılan bu yılki ilk gezi de Gülüçlü bayanlara Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın eşi Işıl Demirtaş’ta eşlik ediyor.