Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediyesi tarafından bayanlar İstanbul’daki camii ve türbelere geziye götürüldü.
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, bu yıl Ramazan ayında beldedeki kadınları İstanbul’daki tarihi ve manevi değeri olan camiler ile türbelere geziye götürdü. Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın eşi Işıl Demirtaş’ta geziler sırasında Gülüçlü kadınlara eşlik ediyor.
Belediyeciliğin sadece yol, su, kanalizasyon gibi hizmetleri yapmaktan ibaret olmadığını dile getiren Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş, Ramazan ayında kadınları İstanbul’daki cami ve türbelere geziye götürdüklerini ifade etti. Günü birlik yapılan ziyaretlerden kadınların manevi yönden çok büyük tad aldığını ifade eden Demirtaş “Bu gezilerin özellikle Ramazan ayı içerisinde yapılmış olması manevi hazzı daha da artırıyor. Gülüçlü kadınlarımız günü birlik İstanbul’a otobüslerle gidiyor orada Eyüp Sultan, Sultan Ahmet, Fatih Camii gibi hem tarihi yönden hem de manevi yönden büyük öneme sahip yerleri geziyorlar. Orada namaz kılıp dua ediyorlar. Dolayısı ile Ramazan ayını dolu dolu geçiriyorlar. Gezilerimiz geçen hafta başladı ve halen devam ediyor. Talep geldiği sürece de kafile kafile bayanlarımızı İstanbul’a gezmeye götüreceğiz” dedi.