Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, yaşam Memnuniyeti Araştırması 2015 yılı sonuçlarına göre Türkiye genelinde sosyal güvencesi olan fertlerin %48,9’u devlet hastanelerini tercih ederken, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan fertler için bu oranın %66,2 olduğunu belirtti.
Yapılan açıklamada, “Hastalıkta ilk olarak aile hekimi veya aile sağlık merkezlerine başvuranların oranı sosyal güvencesi olan fertlerde %32,7, sosyal güvencesi olmayan fertlerde %27,4 olarak gerçekleşti.
Hastalıkta ilk başvuruda devlet hastanelerinin tercih edilmesinin sebebi %30,3 ile “zorunluluk” oldu. Fertler üniversite hastanelerini %52,5, özel hastaneleri %57,1 oranında “hizmetlerinden memnun oldukları için” tercih ettiler. Türkiye genelinde fertlerin %75’i devlet hastanelerinin hizmetinden memnun olduğunu belirtti. Aile hekimleri veya aile sağlık merkezlerinden memnun olduğunu belirten fertlerin oranı %73,2 oldu. Sağlık kuruluşları arasında en düşük memnuniyet oranı %45,7 ile özel muayenehane hizmetleri oldu” ifadesine yer verildi.