Ensar Vakfı Çaycuma Şubesi tarafından, ’İslami Düşünce Tarihinde Anlama Biçimleri ve Selefilik’ konulu seminer düzenlendi.
Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Selim Yılmaz verilen seminer, samimi bir ortamda gerçekleşti. Seminere Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Kahya, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, ilçe tarım müdürü Coşkun Ulutaş, Memur-Sen temsilcisi Kenan Tunç, Eğitim-Birsen ilçe yönetimi, Diva-Sen ilçe temsilcisi Yusuf Bayhan olmak üzere 70’e yakın davetli katıldı.
İslamın anlama ve yorumlama biçimleri olan mezhepler konusunu, ilk ortaya çıktığı günden bugüne kadar olan tarihsel süreciyle anlatan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Selim Yılmaz, bu mezheplerden sadece biri olan selefilik akımını daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirdi. Ensar Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Av. Vedat Emeksiz konuşmacı Yılmaz’a seminer sonunda plaket takdim etti ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
İkincisi yapılan seminerlerin devam edeceği ifade edildi.