Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Belediyesi kaçak olduğu gerekçesiyle tek katlı bir binanın yıkımını jandarma ve zabıta ekipleri ile birlikte gerçekleştirdi. Yıkılan binanın sahibi Ömer Yıldız ise mahkeme süreci devam ederken belediyenin yıkımı yapmasına tepki gösterdi.
Kandilli Beldesi’nde Belediye ekipleri Ömer Yıldız’a ait tek katlı binayı imarı olmadığı ve kaçak olduğunu gerekçe göstererek kepçe ile yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım sırasında jandarma ekipleri güvenlik önlemi alırken belediye ekipleri de binanın içerisindeki eşyaları boşalttı.
2010 yılında yapılan binanın yıkımına tepki gösteren Ömer Yıldız ise duruma tepki gösterdi. Daha önce Kandilli Belediyesi’ne yapılan usulsüzlükleri hem adli hem de idari kurumlara şikayet ettiğini, belediye binasının da içerisinde bulunduğu yaklaşık 4 bin 800 metre kare arsanın maliki olduğu gerekçesi ile dava açtığını anlatan Yıldız, Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın kendisine duyduğu kin ve nefret ile binasını yıktığını iddia etti. Yıldız, yıkım kararına ilişkin olarak kendisine tebligat yapılmadığını belirterek “Türkiye’de olağanüstü bir durum yaşanıyor. Şu anda tüm Türkiye’de olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de hakimlerimiz, savcılarımız, mülki ve idari amirlerimiz neredeyse tüm mesailerini darbe teşebbüsünde bulunanların tespiti ve gerekli yasal işlemleri yapmaya harcıyor. Ancak Belediye Başkanı Mustafa Aydın bu ortamı fırsata çevirip benim binamın yıkımını bu gün gerçekleşmiştir. Kendisi hakkında hem yasal hem de idari yönden ilgili makamlara gerekli şikayetlerimi yapıp, hakkımı sonuna kadar arayacağım. Ancak benim üzüldüğüm taraf Türkiye nelerle uğraşıyor, hangi badireleri atlatıyor? Belediye Başkanı neyle uğraşıyor? Türkiye’de son bir haftada yaşananların arasında benim binamın yıkılmasının benim için gerçekten bir kıymeti yoktur. Vatanımız bölünüp, parçalanmasın, hainler emellerine ulaşamasın yeter. Ancak böyle bir süreçte CHP’li Belediye Başkanının ne yaptığının da tarihe geçmesi için açıklama yapmak durumunda kaldım” dedi.
Kandilli Beldesi’nde ki binaların yüzde 90’ında imar olmadığını, mevcut binaların ya TTK’ya ait olduğunu yada orman arazisi üzerinde yer aldığından kaçak olduğunu iddia eden Yıldız sözlerine şu şekilde devam etti; “Belediye Başkanı Mustafa Aydın eğer kişiye özel bir uygulama yapmadığını iddia ediyorsa tüm kaçak binaları da yıkmak zorundadır. Çünkü benim binamın yıkımı emsal teşkil edecektir. Belediye derhal beldedeki tüm kaçak binaları tespit edip, benim binamı taşeron firmaya ait kepçeyle yıktığı gibi yıkmakla yükümlüdür.”
Yıldız, yıkımla ilgili olarak belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın bir açıklama yapmazken, belediye yetkilileri yıkımın yasal mevzuat içerisinde gerçekleştiğini ifade etti.