Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi tarafından 2014 yılında açılan ‘’Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programına” sunulan ve kabul edilen ‘’Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında ‘’ projesi açılış toplantısı Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.
Düzenlenen toplantıya, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Ayşen Orhan, Genç Grişimciler Kurulu Başkanı İdil Papila Demir, ZTSO Avrupa Birliği Projeleri Sorumlusu Erdem Koltuk, Zonguldak Ticaret Ve Sanayi Odası Muhasebe Sorumlusu Mahmut Kayahan, Proje Koordinatörü Neptün Denli, Proje Koordinatör Yardımcısı Sadullah Özcan, Sistem Uzmanı Meltem Yenici, Proje Asistanı Ufuk Bayraktar, Eşleştirme Danışmanı Elif Aslantürk, Bülent Ecevit Üniversitesi MYO Öğretim Görevlisi Hilal Turan ve Bülent Ecevit Üniversitesi MYO Öğretim Görevlisi Müdür Yardımcısı Umut Üzmez katıldı.
Proje açılış ve planlama toplantısında söz konusu proje hakkında genel bilgi verilerek, proje fikrinin doğuşu, projenin amaçları, faaliyetleri ve projeden beklenen sonuçlar katılımcılar ile paylaşıldı.
Zonguldak’ta yaşayan 18-28 yaş arası işsiz lise mezunu 100 kadının istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasını amaçlayan bu özel proje ile Zonguldak’ta dezavantajlı kadınların işgücü piyasasına katılım oranlarının yükseltilmesi, işsizlik oranlarının düşürülmesi ve sosyal entegrasyonlarının arttırılmasına katkı sağlanacak. Önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı katılımın sağlanacağı toplantılarla proje tanıtımı yapılacak. Proje kapsamında eğitim alması hedeflenen 100 kadın için başvuruların kabulünün önümüzdeki günlerde duyurulması planlanıyor.