Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi meclis toplantısında Başkan Hüseyin Uysal ile CHP’li meclis üyeleri arasında eski belediye binası yerine yapılacak ticaret merkezi için yapılacak borçlanma tartışmaya neden oldu.
Kdz. Ereğli Belediyesi 2016 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantı bu gün AKM Nikah salonunda yapıldı. Toplantıda sağlık durumu hakkında ortaya atılan iddialara tepki gösteren Belediye Başkanı Hüseyin Uysal her insan gibi kendisinin de hastalanabileceğini ifade etti. Hastalığı ve tedavi süreci hakkında meclis üyelerine bilgi veren Uysal, sağlık durumunun şu anda son derece iyi olduğunu söyledi.
Gündem maddelerinin müzakeresi sırasında Eski Belediye binasının yıkılıp yerine ticaret merkezi yapılması için iller bankasından borç alınması için belediye başkanına yetki verilmesine CHP’li meclis üyeleri itiraz etti. Ticaret merkezi projesi için 3 milyon 150 bin TL gerekirken 5 milyon TL yetki istenmesine anlam veremediklerini söyleyen CHP Gurup Sözcüsü Özkan Özyağcı, belediyenin bu projeyi kendi öz kaynakları ile yapabilecek güçte olduğunu dile getirdi. Özyağcı ayrıca ticaret merkezi projesinin mimari ve teknik açıdan kötü bir proje olduğunu belirterek, bu binanın ilçeye yakışıp yakışmayacağını sordu.
Özyağcı’ya 2009 ve 2014 yılları arasında CHP’li belediyenin yaptığı borçlanmalardan örneklerle yanıt veren Uysal, 22 ayda eski yönetimden kalan 12 milyon TL borcu ödediklerini söyledi. Binanın mimarisinin Fetih Çınarları’nın rölyef görüntüleri olduğunu savunan Uysal “Her hangi bir ticari bina yapmak Kdz. Ereğli Belediyesi’ne yakışmaz zaten. Bizlerin burada yapmak istediğimiz olay, Fetih Çınarları’nın rölyef görüntüleridir. Ben son derecede şehrimize yakışacağını düşünüyorum” dedi.
Tartışmalara rağmen yapılan oylamada CHP’li meclis üyelerinin 11 ret oyuna karşılık, 5 milyon 500 bin TL’lik borçlanma yetkisi AK Partili 18 meclis üyesinin kabul oyu ile meclisten geçti.
Mecliste ayrıca kentsel dönüşümle ilgili maddenin görüşülmesi sırasında CHP Gurup Sözcüsü Özkan Özyağcı’nın kentsel dönüşümün bir çok yerde rantsal dönüşüme dönüştüğü eleştirileri üzerine Uysal, Ereğli’nin menfaatini kimseye yedirtmeyeceğini belirterek yanıt verdi.
Gündemde bulunan 15 madde görüşülerek karara bağlandı.