Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ‘Atığın yolculuğu’ konulu çevre etkinliği düzenledi.
Karadeniz Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla sahil bandındaki Erdemir ofis binası yanında “Atığın Yolculuğu” adı altında etkinlik gerçekleştirdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından hazırlanan stantlarda atıkların toplanmasından ayrıştırma merkezlerindeki işlemlerine kadar geçen sürede yapılan işler anlatıldı. Etkinlikte TEMA Vakfı Zonguldak Temsilciliği tarafından hazırlanan stantta öğrencilere çevre konulu broşürler dağıtılıp, bilgilendirme yapıldı.
“ÖĞRENEN DEĞİL ÖĞRETEN BELEDİYE DE OLMAK GEREKİYOR”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, çevre bilincini yaymak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi Başkan Uysal konuşmasında “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mahalle hazırladık. Örnek bir mahalle nasıl olur, bu mahallede her şeyi göreceksiniz, sorularınızı buradaki arkadaşlar cevaplandıracak. İnşallah bizler de en kısa zamanda, hatta Zonguldak’ımızda ideal bir mahalle, ideal bir katı atık yönetimi nasıl olmalı, onu başarmak için yola çıktık. Her zaman konuşmalarımızda şunu paylaşıyoruz. Öğrenen belediye yetmiyor, öğreten belediye de olmamız lazım. Bizim sloganımız bu. Bizler iki şeyden taviz vermiyoruz. Bir çevre belediyeciliği, iki kültürel belediyecilik. Bu konuda sürekli ivmemizi arttıracak şekilde devam ediyoruz. Bütün katılan velilere, kıymetli öğretmenlerimizi ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Uysal konuşmasının ardından bazı okul yöneticilerine çevre etkinliklerinde derece yapan okulların müdürlerine teşekkür plaketi ve belge takdim etti.
Ödül töreninde sahil kesiminde çöp toplama etkinliği yapan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu Müdürü Ruhi Koç, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a EKO Okul projesi kapsamında hazırlanan tişört hediye etti. Etkinliğe katılan öğrenciler ve protokol cadde ve sokaklardan toplanan atıkların çöp ayrıştırma merkezine varana kadar hangi süreçlerden geçtiğini anlatan bir video izlettirildi. Öğrenciler stantları gezip çevre temizliği ve çevrenin korunmasına ilişkin bilgiler aldı.
ÖĞRENCİLER SAHİLDE ÇÖP TOPLADI, YÜRÜYÜŞ YAPTI
Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlik sonrasında Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğrencileri sahilde ki çöpleri toplarken, diğer öğrencilerde çevrenin önemini anlatan tişörtleri ve ellerinde taşıdıkları dövizlerle yürüyüş gerçekleştirdi.