Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ereğli eğitim Kampüsü’nün avam projesinin hazırlanması için anlaştıklarını söyledi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli TSO Başkanvekili Sertan Yalçın ile birlikte makamında ortak basın toplantısı düzenledi. Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada BEÜ’ye bağlı Ereğli eğitim Kampüsü’nün ilk adımı olan avam proje için Ereğli Belediyesi, Kdz. Ereğli TSO ve projeyi hazırlayacak firma arasında anlaşma sağlandığını belirtti. Uysal makamında yaptığı konuşmada “Bilindiği üzere eski devlet hastanesi binalarının yıkılması sonucu orada BEÜ’ye bağlı bir kampüs alanı oluşacak. Yıkım ihalesi üniversitemiz tarafından yapıldı ve 10 gün içerisinde de yıkımına başlanacak. Kdz. Ereğli TSO ile anlaşarak avam projenin çizilmesi ile ilgili üniversitemizle de görüşüp bir protokol yapılacak. Avam proje 2016 yılı sonuna kadar bitirip, 2017’de de yapım ihalesine çıkılması için görüşmelerimizi tamamladık. Halkımızın en çok beklediği konu üniversite kampüs alanının ne zaman başlayacağı konusuydu. Proje maliyeti henüz belli değil. Maliyet belediye ve TSO tarafından ortak karşılanacak. Orada 40 dönüm bir alan var. 26 bin metrekare kapalı alanı eğitim alanı olacak” dedi.
Yeni yapılacak eğitim kampüsü alanına yeni fakülteler ve okullar açılacağını, mevcut Eğitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Ereğli Meslek Yüksek Okulu ile Denizcilik Meslek yüksek Okulu’nun şu anki mevcut binalarında faaliyetlerine devam edeceğini dile getiren Uysal, kampüsün uygulama planı ve yapım ihalesi noktasında mali açıdan sorun olmadığını ifade etti. Uysal ayrıca bir gazetecinin sorusu üzerine Türkiye Taş Kömürleri Kurumu’ndan (TTK) askeriyeye devredilen yerin geri alınması konusunda AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun bir çalışma yapıp yapmadığını bilmediği söyledi.
Başkan Uysal ayrıca Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine kendilerinin açık bir şekilde Erdemir çalışanlarından yana olduklarını söyledi.
Kdz. Ereğli TSO Başkan Vekili Sertan Yalçın ise göreve geldikleri 3,5 yıllık süre zarfında Ereğli’deki üniversiteli öğrenci sayısının artırılması ve bu konudaki adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini her defasında dile getirdiklerini, öğrenci sayısının artması için TSO olarak Ereğli Eğitim Fakültesi’ne de sosyal tesisi yaptıklarını söyledi. Ereğli eğitim Kampüsü’nün avam projesinin çizilmesinin bu işin startının resmen verildiği anlamına geldiğini belirten Yalçın “Bu konuda ilk göreve geldiğimizde Eğitim Fakültesi’nde bir sosyal tesis projesi gerçekleştirdik. Belediyemizle birlikte üniversitemizin Ereğli yerleşkesinin avam projesini yapmak için bir araya geldik. Şu anda geldiğimiz nokta sevindirici bir nokta. Çünkü dört senedir üstüne basa basa söylediğimiz konunun bu saatten sonra geri dönüşü yok. Başkan beyin söylediği gibi yıkım ihalesi gerçekleştirildi. İşi alan firma on onbeş gün içinde çalışmaya başlayacağını söyledi. Binalar yıkılma süreci içerisinde proje çalışmaları peşinden geliyor. Üniversitemiz 2017 yılında bunun ihalesini gerçekleştirecek. Orada 40 dönüm arazinin 26 dönümünde kampüs çalışması yapılacak. Burada şu fakülte olacak, şu branşlar açılacak diye bir şey söz konusu değil şu anda. Bizim için önemli olan orada 26 bin metrekarelik bir eğitim yerleşkesinin oluşturulması. İsimler daha sonra konabilir. Önemli olan yerleşkeyi bir an önce ayağa kaldırmamız. Ereğli üstüne düşen görevi yapmış, en güzel yerini üniversiteye devretmiştir. Bir an önce bu yerleşkenin faaliyete geçip Ereğli ekonomisine katkıda bulunması için bu işin takipçisiyiz” dedi.
Başkan Uysal toplantı sonunda İl Bank, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini dile getirdi.