AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ilçede yapımı devam eden 4 okulu gezerek milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ve inşaatları yapan firma yetkililerinden bilgi aldı. Çaturoğlu ilçede şu anda 20 milyon TL’ye yakın eğitime yatırım yapıldığını belirterek hedeflerinin hem Ereğli hem de Alaplı’da tekli eğitime geçerek sınıf ortalamalarını 24’e düşürmek olduğunu söyledi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve partinin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapımı devam eden Yazıcılar Köyü İlkokulu, Kepez Mesleki Eğitim Merkezi, Kız İmam Hatip Lisesi ve Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu inşaatlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İlk olarak Yazıcılar Köyü İlkokulu’nu ziyaret eden Çaturoğlu’na, Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz tarafından bilgi verildi. Korkmaz “Yazıcılar Köyü İlkokulu anasınıfı ile birlikte toplam 150 öğrenci kapasiteli. Birleştirilmiş eğitimin kaldırılması için burasının böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı. Destekleriniz sayesinde okulumuz bu hale geldi. İnşallah önümüzdeki yıl tüm öğrencilerimiz bağımsız sınıflarda eğitim öğretim görecekler. Nitelikli personel konusunda hem Ereğli hem de Alaplı’nın çok fazla bir sorunu yok. Geçen hafta Balıkesir’de iki günlük bir eğitim vardı bakanlığımızın ve şube müdürümüz katıldı. Orada eğitimde genel ortalamanın üzerinde olduğumuzu gördüğümüzde sevindik. İnşallah başarılarımız artarak devam edecek” dedi.
Ereğli’ye 20 milyon TL’lik eğitim yatırımı
Zonguldak ve ilçeleri arasında ikili öğretim yapan Ereğli ve Alaplı’nın bu durumdan kurtulması için süratli bir şekilde yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Ereğli’de 4 okulun inşaat aşamasında olduğunu dile getiren Çaturoğlu “Yazıcılar İlkokulu, Mesleki eğitim Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesi ve Nuran ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu’nun inşaatları devam ediyor. Bunun yanında Danişmentli’de ek okul inşaatımız devam ediyor. Yalnızçam, Soğanlıyörük ve Fındıklı Köyleri’ne de prefabrik okullar yapılacak. Bunların ödeneklerini valiliğimize aktardık. İnşallah onlarda en kısa zamanda yapılacak. Yine Ereğli Merkez Anadolu Lisesi ile Gülüç Vesile Dikmen okullarını da yıkıp daha modern bir şekilde yeniden yapacağız. Toplamda 9 okulumuz baktığımız zaman yapım ve başlangıç aşamasında. Biz Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığımız ziyaretlerde strateji Başkanlığımıza bu bölgenin ihtiyaçlarını ilettik. Yeni okullar yapılabilmesi için oradaki temaslarımızda devam ediyor. Hükumetimizin de bu konuda bir takvimi var. İnşallah bu yatırımlarla birlikte Ereğli ve Alaplı’da teki eğitime geçeceğiz. Binalar ne kadar önemliyse içerisindeki insanlarımızın niteliği de önemli. Bizler tabi Zonguldak Milletvekili olarak sadece Ereğli ve Alaplı değil Çaycuma, Devrek, Kilimli, Kozlu, Gökçebey ve Devrek’te ki okullarımızı da takip ediyoruz. O bölgelerimiz büyük oranda bu işleri halletmişler” diye konuştu. Milli Eğitim alanında Ereğli’de yapımı devam eden işlerin toplam yatırım miktarının 20 milyon TL’yi bulduğunu ifade eden Çaturoğlu, bu yatırımları en kısa sürede tamamlanıp eğitim-öğretime açmayı planladıklarını söyledi.
4 okul 2017 Eylül ayına yetişecek
Kdz. Ereğli ilçesinde 4 okulun yapımı üstlenen Özbulut Yapı Firması sahiplerinden Ali Bulut ise çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bulut “Yazıcılar İlkokulu 1 milyon 130 Bin TL artı KDV’ye ihale edildi. Normalde 2 ayın sonuna kadar süremiz var ancak biz yılbaşına kadar bitirip Aralık ayında teslim etmeyi hedefliyoruz. 4 milyon 850 bin TL’ye ihaleye çıkan Mesleki Eğitim Lisesi inşaatını da inşallah Şubat ayı gibi teslim etmeyi düşünüyoruz. Zaten okulun kaba inşaatı ve elektriği bitti. Yan taraftaki atölye kısımlarının kaplama işleri var. 5 milyon 129 bin TL’ye ihale edilen Kız İmam Hatip Lisemizi’de önümüzdeki Eylül ayına yetiştirmeyi planlıyoruz. Burası spor salonları, çok amaçlı salonları, kat yükseklikleri ile çok fonksyonel bir okul olacak. 24 derslikli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu’nun inşaatı temel aşamasında. Temel duvarlarını attıktan sonra süratle inşaatına da başlayacağız. Buraya ileride ihtiyaca göre bir okul daha yapılabilir. Arsa müsait. Burası da inşallah önümüzdeki Eylül ayına yetişecek. Bu okulumuz da KDV ile birlikte yaklaşık 4 milyon 800 bin TL’ye mal oluyor” dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü’nün ziyareti
Ziyaret sonunda Erdemir ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ nün ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çaturoğlu, gelişmelerin olumlu olduğunu ifade etti. Çaturoğlu Bakan Özlü’nün 19 Kasım’da Filyos’a endüstri bölgesi müjdesini vereceğini akşam ise Ereğli’de ki sanayici ve işadamları ile toplantı yapacağını anlattı. Çaturoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Biliyorsunuz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü Düzceli. Kendisiyle bakan olduğundan beri bu bölgeye program yapalım diye görüşüyoruz. O’da bize Filyos ile ilgili bir belge beklediğini, bölgeye müjdeyle gelmek istediğini söylemişti. Geçtiğimiz akşam mecliste kendileri ile bir araya gelip kabataslak programı yaptık. Daha önce liman bölgesinin müjdesi verilmişti. Sayın Bakanımız Filyos’a gelerek bu seferde endüstri bölgesinin müjdesini verecek. Valilik ve teşkilat ziyaretlerimizin ardından Ereğli bölgesine geleceğiz. Sayın Bakanımız Erdemir’i ziyaret edecek. Akşama da bölgemizin sanayici ve işadamları ile birlikte Sayın Bakanımızın Başkanlığında bir toplantı yapılacak. Bizim zaten Erdemir ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz hafta OYAK Genel Müdürümüz Süleyman Savaş Erdem’i ziyaret ettik. Tüm birimlerin sorunlarını bize dosya halinde iletmelerini istedik. Onları genel müdürümüze sunacağız ve genel müdürümüz de bunların üzerinde çalışmalar yapacak. Neler yapılabilir noktasında zaman zaman bir araya gelip değerlendirmeler yapacağız. Sonucun olumlu neticeleneceğini düşünüyorum.”
Milletvekili Çaturoğlu ve beraberindekiler daha sonra uzun yıllar Antalyaspor’da forma giyen eski A Milli futbolcu Mehmet Eren Boyraz ile Merve Demir çiftinin nikah törenlerine katıldı.