Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kdz. Ereğli ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Polisevi’nden bando eşliğinde yürüyüşle başladı. Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyen öğrenciler ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ile “Gençliğe Güveniyorum, Gençlikle İftihar Ediyorum, Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur, Gençlik Geleceğimizin Teminatıdır, Büyük Millet Büyük Güç Hedef 2023” yazılarının yer aldığı pankartlar taşıdı.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Haydar Üzülmez’in çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Gümün önemine ilişkin konuşma yapan Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi öğrencilerinden Bahar Saka 19 Mayıs’ın Türk milletinin verdiği onurlu mücadelenin 97. Yıl dönümü olduğunu söyledi. Saka konuşmasında “19 Mayıs sadece Türk Milli Kurtuluş Hareketi’nin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs’ta Samsun’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile kurtuluş mücadelesini ona inanan milleti ile sürdürmüş, Türk milletinin miladı olan 19 mayıs 1919’u zaferin devamı ve gençlere olan güveni sebebiyle bu anlamlı günü biz gençlere emanet etmiştir. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklal ve Türk cumhuriyetinin yılmaz bekçisidir. ‘Sizler, yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız da beni takip edeceksiniz, dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar, Türk gençliği, gayeye, idealizme durmadan, yorulmadan yürüyecektir. Bütün ümidim gençliktendir’ demiş Atatürk. Ata’mız her sözünde en büyük eserinin biz gençler olduğunu belirtmiştir. Ülkemiz biz gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en başta gelen sorumluluğumuzdur" dedi.
Konuşmanın ardından Kdz. Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Emrah Kara ise “Kaderimiz İstiklal” adlı şiirini okudu.
Tören okunan şiirin ardından sona ererken, CHP Kdz. Ereğli İlçe teşkilatı tarafından alternatif çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Grup okunan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.