Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi’nde 2. Zeka Oyunları Olimpiyatı düzenlendi. 120 öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Sinitli İlkokulu’nda 2. Zeka Oyunları Olimpiyatı düzenlendi. 120 öğrenci 7 farklı zeka oyununun finalleri izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı.
Sinitli İlkokulu’nda 2015 yılında okul idaresi ve öğretmenlerin çabaları sonucu 15 farklı oyunla çok donanımlı 140 kişilik bir sınıf oluşturuldu. Ülke genelinde devlet okullarında eşine az rastlanır bir uygulamayı hayata geçiren okul yöneticileri akıl oyunlarını ders olarak işlemeye başladı.
Sinitli İlkokulu Müdürü Ömer Altunbaş, amaçlarının bu oyunlarla öğrencilerinin dikkat dağınıklığını en az seviyeye indirmek olduğunu söyledi. Altunbaş konuşmasında “Çağımızın yeni bir hastalığı olan ve öğrencilerin öğrenim hayatını etkileyen dikkat dağınıklığı çok yaygınlaşmıştır. Bunlara çözüm olma, öğrencilerimizin problem çözme becerilerini geliştirme adına geçen yıl okulumuza Akıl Oyunları Sınıfı kurduk. Öğretmenlerimiz bu sınıfı serbest etkinlikler derslerinde kullanmaya başladılar. Bu oyunların özelliği az kurallı olması ve hızlı oynanmasıdır. Öğretmenlerimizin bu işi sahiplenmesiyle bugün çok farklı bir noktaya geldik. Bu sene 2.’sini düzenlediğimiz Akıl Oyunları Olimpiyatıyla da bu etkinliğimizi taçlandırıyoruz” dedi.
Bu yılki zeka oyunları olimpiyatında 120 öğrenci Koridor, katamino, mangala, Renkli Bardak, Küre Çiz, Abalone ve Tangram dalında mücadele etti.
Dereceye giren öğrencilere ödülleri programa katılan Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, çeşitli okullardan gelen okul müdürleri tarafından verildi. Oyunlarla eğlenceli dakikalar geçiren öğrenciler aldıkları ödüllerle de mutlu oldu.