Son yıllarda gerek merkez Farabi Kampüsü gerekse ilçe kampüslerine yeni bölümler açarak büyümeye devam eden Bülent Ecevit Üniversitesi üç bölümü bulunan Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu’na beş bölümü daha ekleyerek Zonguldak’ın ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin öğrencilerinin eğitim ihtiyaçlarını en üst düzeyde gidermeye devam ediyor.
Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu Ereğli ilçesinin eğitimine pozitif katkı vermeye devam ediyor. Çağımızda çok önemli yeri olan bilgi Teknolojileri, grafik tasarım ve liman işletmeciliği bölümü gibi hem şehre hem de ülkeye faydalı olacak öğrenciler yetiştiriyor. Kdz.Ereğli Meslek Yüksekokulu bünyesine 2016-2017 eğitim- öğretim döneminde Yükseköğretim Kurumu’nun 16.03.2016 tarihli kararıyla; Marina İşletme, İnternet ve Ağ Teknolojileri, İç Mekân Tasarımı, Bilgisayar Operatörlüğü ve Basım ve Yayın Teknolojileri programlarını dâhil etti.
“KURULAN YENİ DÜNYAYA AYAK UYDURMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun yeni açılan bölümlerinin Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Kurulan yeni dünyaya ‘ki bu dünya teknolojinin ve internetin oluşturduğu bir dünya olarak tanımlanıyor’ dâhil olmak bizim için çok önemli. İnternetin, pazarlamanın ve yayınlamanın çok değerli olduğu bir çağda yaşıyoruz. Hiç kuşkusuz üretilen ürünlerin kalitesinin yanında, o ürünlerin piyasaya sürülmesinde reklamın, tasarımın payı büyüktür. Yüksekokulumuza açılan Grafik Tasarımı Programı, İç Mekân Tasarımı Programı ve İnternet ve Ağ Teknolojileri Programları tam da bu amaçlara hizmet etmektedir. Yine internet yayınlarının ve bilgisayarın hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi basın ve yayının da kullanım şeklini değiştirmiştir. Açılan Basın ve Yayın Teknolojileri Programıyla bu alanda kullanılan yeni teknolojilere hâkim bireyler yetiştirilebilecektir. İnsanların şehrin karmaşasından kurtulmak için arayışlar içine girmesi deniz turizmini ve dolayısıyla da marinaları gündeme getirmiştir. Marina İşletme Programı ülkemizde her zaman yapılabilecek bir iş olması sebebiyle Yüksekokulumuz bünyesine katılmıştır. Açılan bölümlerin Üniversitemize, Ereğli ve Zonguldak’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yüksekokullarımızın gelişmesi için çalışmalarımız devam edecek” dedi.