Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu tarafından 21-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Zonguldak 2. Kent Sempozyumu’nun sonuç bildirgesi açıklandı.
TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Zonguldak 2. Kent Sempozyumu’nun sonuç bildirgesini Makine Mühendisleri Odası Başkanı Birhan Şahin kamuoyuyla paylaştı.
TMMOB Lokali’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Şahin, "Önlemlerin vakit geçirmeksizin alınmasını, iş cinayetlerinin durdurulmasını istiyoruz” dedi.
Şahin yaptığı açıklamada, “Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin kentsel sorunların tartışılması ve ortaklaşa çözüm önerileri oluşturulması için kentlerde sempozyumlar yapılması kararı doğrultusunda, TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulunca ikincisi düzenlenen ‘Zonguldak Kent Sempozyumu’, ‘Yalnız ve Unutulmuş Kent’ temasıyla 21-22 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Sempozyumda altı oturumda yirmi üç bildiri sunulmuş, bir de söyleşi gerçekleştirilmiştir. 16-17 Mayıs 2011 tarihlerinde yapılan TMMOB Zonguldak 1.Kent Sempozyumu TTK Karadon Müessesesinde yerin 540 metre altında ‘güzel ölümlere’ yollanan 30 emekçinin ölüm yıldönümüne denk gelmişti. Ne acıdır ki bu sempozyum da Soma acısının içimizi bir kez daha yaktığı bir zamana rastladı. Daha geçtiğimiz hafta Soma’da hayatını kaybeden 301 emekçiyi andık. TMMOB’nin tüm uyarılarına karşın, insan canını hiçe sayan, yalnızca kârı amaçlayan bir üretim sistemi tüm insanlık dışı yüzüyle sürüp gitmektedir. Taşeronlaştırma uygulamalarıyla birleşen ihmalin nasıl felaketlere yol açtığını hayat ülkemize yaşayarak öğretmektedir. Neoliberal politikaların sonucu olarak yitirdiğimiz emekçileri bir kez daha saygıyla anıyor, sürdürülen taşeronlaştırma, özelleştirme uygulamalarının derhal durdurulmasını, insanı merkeze alan güvenlikli bir çalışma ortamının sağlanması için tüm önlemlerin vakit geçirmeksizin alınmasını, iş cinayetlerinin durdurulmasını istiyoruz" diye konuştu.