Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD), İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) ile birlikte Uygulamalı Medya Teknolojileri eğitimi verecek. Bilgisayar ortamında on-line gerçekleştirilecek eğitime katılmak isteyenlerin Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne taleplerini iletmeleri yeterli olacak.
İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF)’nun gerçekleştirmekte olduğu ’Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı’ projesi kapsamında yerel medya için ’Uygulamalı Medya Teknolojileri Eğitimi’ düzenlendi.
Belçika’dan Türkiye’ye gelecek uzmanlar tarafından verilecek eğitim günlük 45 dakika olarak planlanmış olup 6-12 Temmuz tarihlerinde toplam 7 gün sürecek. Söz konusu eğitim, başta TİMEF üyesi derneklerin gazete, radyo, televizyon ve internet haber sitesi mensubu üye çalışanları başta olmak üzere tüm medya çalışanlarına açık olacak.
Uygulamalı Medya Teknolojileri eğitimi bilgisayar ortamında on-line gerçekleştirilecek. İki grup halinde verilecek eğitimi ilk grup 11.00-11.45, ikinci grup 12.00-12.45 saatleri arasında alacaklar.