Zorunlu kış lastiği uygulamasından dolayı Çaycuma’daki lastikçilerin yüzü güldü.
Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlamasıyla birlikte Çaycuma’daki lastikçilerde hareketlilik başladı. Yoğunluktan dolayı gece geç saatlere kadar çalışan lastikçiler için kış mesaisi de başlamış oldu. Zorunlu kış lastiği uygulamasından ve havaların soğuması ile birlikte araç sahipleri lastikçilere akın etti. Çaycuma’da lastik satışı ve tamiri yapan lastikçiler iş yoğunluğundan dolayı gece geç saatlere kadar çalıştıklarını söyledi.
Oto lastik satışı ve tamiri yapan Mustafa Çetinoğlu yaptığı açıklamada,"Cuma gününden beri yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Gece geç saatlere kadar durmaksızın çalışmaktayız. Böyle bir uygulamadan vatandaş olarak memnunuz, bölgemizde yoğun kış olmuyor ama sonuçta insan güvenliği için araçta önemli olan lastik ve frenlerdir. Kış lastiği yaz lastiğine göre daha kısa mesafede durur. Kış lastiğinin en büyük özelliği durmasıdır. Uygulama bugün başladı ama bizdeki yoğunluk halen azalmadı. Tabi bu durumdan şikayetçi de değiliz. Sonuçta emeğimizin karşılığını alıyoruz. Bu uygulama aynı zamanda tüm lastikçi esnafların da iş konusunda yüzünü güldürüyor"dedi.
Kış lastiği takmayan araçların sürücülerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 655 sayılı KHK gereğince 571 TL idari para cezası yazılacağı ve ayrıca araçlara eksiklerinin tamamlanması için 1 hafta süre verileceği bildirildi. Öte yandan, kurala uymayan araçların sürücülerine 571 TL olarak uygulanan cezanın, yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2016 itibarıyla 602 TL’ye çıkacağı öğrenildi.