Kızılbel Köyü Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerinin ’Ben de varım’ adlı resim sergisi Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da katıldı.
Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ’Ben de Varım’ adlı resim sergisi Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Pek çok ünlü ressamın resimlerinin reprodüksiyonlarından oluşan sergi 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yağlı, akrilik ve guaj boya tekniklerini kullanarak yaptığı çalışmaları içeriyor. Tüm tabloları tek tek inceleyen Başkan Kantarcı, minik ressamlardan resimleri hakkında bilgi aldı. Yunus Emre Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Hamidenur Menteş, “Bu çalışmalarla çocuklar hem ustalara saygılarını dile getirdi hem de kendilerini gerçekleştirme imkânı buldu. Olanak verildiğinde o güzel, saf yürekleriyle başarıyı tadan ve bunu yansıtan çocuklarımızın ellerinden çıkan çalışmalar bizi oldukça heyecanlandırıyor. Sergimiz 23-26 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak. Kızılbel Köyü’nden Çaycuma’ya taşıdığımız sergimize tüm sanat ve çocuk severleri bekliyoruz” dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise “Sergide hakikaten güzel çalışmalar var. Bu yetenekli gençlerimizin ileride daha iyi resimlerini görmek en büyük dileğimdir. Ortaokul seviyesindeki çocukların Wan Gogh, Picasso gibi dünyanın önde gelen ressamlarını öğrenmeleri, onların dünyalarına girmeleri çok önemli. Okullarımızda sanata ve bilime olan ilgi ne kadar artarsa, insan kalitemiz de o oranda yükselecektir. Bu da yarınlarımızın daha aydınlık olacağı anlamına gelir. Ben okulumuzun çok değerli müdürü ve öğretmenlerine böyle bir çalışmayı başardıkları çok teşekkür ediyorum” dedi. Kantarcı daha sonra, sergide resmi olan tüm öğrencilere TÜBİTAK’ın bilim kitaplarından oluşan armağanlar sundu.