Kozlu Belediyesi tarafından yapımı 30 milyonu bulan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, dere ıslahı ve 126 adet tamamlanmış projelerin açılışı için tören düzenledi.
Kozlu Belediyesi tarafından toplam maliyeti 30 Milyonu bulan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere dere ıslahı ve 126 adet projelerin Kozlu meydanda açılış tören düzenledi. Açılışa Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu İlçe Emniyet Müdürü H. Avni Özcan, siyasi parti temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, toplamda 30 Milyonu bulan bu yatırımları hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kısıtlı imkan ve şartlara rağmen 30 milyonluk yatırımların Kozlu halkına hayırlı olmasını dileyen başkan Şahin, göreve geleli 2 buçuk yıl oldu bu süre zarfında bizler sizlerden aldığımız güçle hizmetlerimizi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. biz bu hizmetleri verirken belediyenin kıt imkanlarıyla yüksek borçla devraldığımız belediyemizi kaynaklarımızı tüketmeden tasarruf sağlayarak bu hizmetlerin nasıl üretilebileceğini göstermek amacından da yaptığımız hizmetler önem arz etmektedir. Kozlu Belediyesi yüksek borç altında hiçbir hizmetini aksatmadan halkına hizmet vermeye çalışan ve bundan sonrada devam etmeye çalışan bir belediye anlayışımız var. Halkımızdan beklentimiz sadece şudur sabır ve yapılan hizmetlerin daha fazlasının verilmesi bize güvenmeniz. Bugün hizmete açacağımız köprünün maliyeti 3 Milyon TL’dir. Köprümüz haricinde açılışını yapacağımız parklar yol ve asfalt çalışmalarımız 30 TL civarındadır göreve geldiğimiz günden bu yana sadece yapılsal anlamda 30 Milyon TL yatırım yaptık. Biz her zaman halkımızın yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bugün açılışını yapacağımız başta köprümüz olmak üzere bütün projelerimiz halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Yapılan açılışların Kozlu halkına hayırlı olmasını dileyen Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, “15 Temmuz tarihinin üzerinden 3 ay geçti. 15 Temmuz Türk tarihinde yaşanabilecek en büyük ihanetlerden birisi olduğu gibi bu milletin yazdığı en büyük kahramanlık destanından birisidir. Ben bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bugün açılışını yapacağımız köprünün işlevi kadar ismi de önemli köprümüz işlevi Kozlu gittikçe gelişiyor. sahile yakın bölgeler özellikle 2 yıl içinde tanınmaz hale gelecek. Bu bölge Zonguldak’ın en dikkat çeken bölgelerinden birisi olacak. Ben bu çerçevede açılışlarda hizmetleri geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Kozlu Folklor Derneği tarafından halk oyunları sergilendi. daha sonra açılışa katılan protokol tarafından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve 126 projenin açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesilerek açılışı gerçekleştirildi.