Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu pazaryeri esnafıyla kura çekimi için bir araya geldi. Noter huzurunda yapılan kura çekimiyle Kozlu Pazarcı esnafının yerleri belirlendi.
Yaş sebze, seyyar tuhafiye, kuru kumanya, kapalı tuhafiye, kamyoncu tezgâhları, tuhafiye dükkânları kura çekimi noter huzurunda yapıldı. Kozlu pazaryerinin 5 bin metrekarelik bölümünün daha önceki dönemde Kaymakamlığa tahsisinin ardından Kaymakamlık ihalesini gerçekleştirmiş ve Kozlu Belediyesi’nden de yer tahsisini istemişti.
Pazarcı esnafının mağdur olmaması için çalışma başlatan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, pazaryerinin Kaymakamlığa tahsis edilen 5 bin metrekarelik alanının dışına taşınarak, Pazar esnafının mağdur olmayacağı şekilde ayarlanmasını istemiş ve yapılan düzenlemelerden sonra pazarcı esnafıyla kura çekimi için bir araya gelmişti. Kura için istediği düzenlemelerde eksikler olduğunu gören Şahin, pazarcı esnafıyla da mutabakat sağlayarak kura çekimini ertelemişti. Eksikler tamamlanarak yapılan düzenlemeden sonra noter eşliğinde kura çekimi yapıldı.
Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“Bu pazaryerinin bizden önceki dönemde Kaymakamlığa yer tahsisi yapılmış. Bizden önceki dönemde Kaymakamlık burada 5 bin metrekare yer tahsisini yapmış. Pazaryerinin yarısına tekabül ediyor. Kaymakamlık da, ihalesini yapıp belediyeden yer tahsisini isteyince pazarı belli bir zaman içerisinde boş alanlarda yeniden düzenlemek suretiyle yerleştirdik. Kaymakamlığa tahsis edilen 5 bin metrekarelik alanının dışına pazaryerini taşıdık. Orayı da kullanım alanlarına göre düzenledik. Düzenlemeleri yaparken mümkün olduğunca kimsenin mağdur olmayacağı, adaletli bir düzenleme yapmaya çalıştık. Pazarcı esnafımızla ilk yaptığımız toplantıda kura için arkadaşlarımızdan istediğimiz düzenlemelerde eksikler olduğunu gördük. Karşılıklı pazarcı esnafımızla da anlaşarak bu düzenlemeler tamamlandıktan sonra kura çekimine başlanmasına karar verdik. Kimsenin mağdur olmaması için büyük gayret sarf ettik. Eksikler giderildi ve bugün kura çekimini noter eşliğinde yaptık. Pazarcı esnafımıza hayırlı olsun.”