Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi’nin (MEDEM) çeşitli yaş gruplarına uygun olarak kültürel değerleri çocuklara ve gençlere aktarmak amacıyla oluşturulan “Enderun Buluşmaları” yaklaşık bir yıldır faaliyet gösteriyor. Bu yılki programın açılışı 15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişiminde şehit olanlara öğrenciler tarafından okunan 15 hatimin duasıyla yapıldı.
Enderun Buluşmaları programı hakkında bilgi veren MEDEM Müdürü Uzman Elif Gür şunları söyledi: “Grup ve aktivite çalışmalarımız Üniversite gibi seçkin bir kurum çatısı altında yapıldığı için bu etkinliklere “Enderun Buluşmaları” diyoruz. Bu buluşmalarda grubun ilgi ve ihtiyaç duyduğu alanlara göre Değerler Eğitimi temalı konular çerçevesinde, interaktif bir ortamda kaliteli zaman geçirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu yıl da geçen yıl olduğu “Enderun Buluşmaları”mız aynı tempoyla devam edecek. Bu yılki açılışımızı 15 Temmuz günü yaşadığımız hain darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımız için okuduğumuz hatimlerin duasıyla yaptık. Bir daha böyle acı hadiseler yaşanmamasını temenni ederek tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı bu yılki MEDEM Enderun Buluşmaları’na davet ediyorum.” dedi.
MEDEM’de gerçekleştirilen programlar Enderun Buluşmaları ile kısıtlı değil. Yıl içinde tezhip, ebru, ney kursları; hadis dersleri, yaz aylarında gerçekleştirilen yaz kurslarıyla Üniversitemize ve tüm Zonguldak’a hizmet vermeye devam edecek.