Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) başkan adaylarından Sertan Kuzu basın mensupları ile buluştu.
MHP Kdz. Ereğli ilçe başkanı adaylarından Sertan Kuzu, Türk Eğitim Sen Zonguldak İl Temsilcisi Şahin Ören, MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Cevat Ön, bazı partililer ve basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Konuşmasının başında 14 Şubat sevgililer gününü kutlayan Kuzu, Ereğli’nin de bu günlerde en çok sevgiye ve barışa ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Kuzu, 13 ay önce MHP ilçe başkanlığına arkadaşları ile birlikte neden aday olduğunu, geçen sürede mevcut ilçe yönetiminin pasif siyaset anlayışı içerisinde olmasının aday olmadaki haklılıklarını bir kez daha ortaya çıkardığını ifade etti.
Kdz. Ereğli belediyesi yönetiminin göreve geldiği günden bu yana hizmetler yerine kavgaları ile ön plana çıktığını ileri süren Kuzu şunları söyledi; "Kdz Ereğli belediye başkanı ve meclis üyeleri ne yazık ki seçildikleri günden beri hizmetle değil kavgayla gündem olmuşlardır. Halbuki göreve gelmeden önce ve geldikten sonra yayınladıkları projeler ile umut tacirliği yaparak bizleri oyalamışlardır. Bakınız söz verdikleri projelerden hangilerini yapmışlardır:.Uzay ve radar üssünden geldikleri nokta çay ocaklarıdır. ’Tersaneleri açacağız, işsizliği bitireceğiz’ demişlerdir, HEMA’ yı kapatmışlar şimdide gözlerini TTK’ ya dikmişlerdir. ERDEMİR’in Ereğli’ye sırtını döndüğünü şimdi mi anlamışlardır? Yerel seçimden önce Erdemir yönetimine methiyeler düzenler, Erdemir işçisi bizimle diyerek taşeron kardeşlerimizin umutlarına ihanet edenler şimdi ERDEMİR’i suçluyorlar. Geçen 22 aylık süre zarfında hiçbir projelerini hayata geçirememişlerdir. Göreve geldikten sonra ilk icraatları sevgi, barış, dostluk kelimelerini kaldırmak olmuş, bunların yerine kin ve kavga tohumları ekmişleridir. Belediye meclis toplantılarında Shakespearli örnekler verenlere tavsiyemiz; ne Ereğli tiyatro sahnesidir, ne de Ereğli halkı sizin figüranınızdır, İlla bir örnek arıyorsanız inandığı değerleri için ölüme giden Sokrates’i örnek alınız. Son olarak bugüne kadar yapılan yanlışlardan dönülmesini, kavgaların bitirilip bir an önce Ereğli insanına hizmet edilmesini, insanların siyasi tehditlerle ekmeklerinin oynanmasından vazgeçilerek yeni ekmek kapıları açmak için girişimlerde bulunulmasını, bunun içinde yerel idarede olan tüm yöneticilerin,5 milletvekilimizin, parti teşkilatlarının temsilcilerinin ve STK’ların bir araya gelerek Ereğli’de samimi bir birlikteliğin olmasını istiyoruz.”