Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, 28 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek “İktisat ve Ahlak” konferansına vatandaşları davet etti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman, MÜSİAD Zonguldak Şubesinin düzenlediği “İktisat ve Ahlak” konulu konferansta konuşacak.
Periyodik aralarla konferanslar düzenlemeyi amaçladıklarını söyleyen MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, 2011 yılından beri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapan ve iktisat alanında kitapları bulunan Prof. Dr. Sabri Orman’ı Zonguldak’ta ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.
28 Mart Cumartesi günü saat 15.00’de Zonguldak Dedeman Otel’in 6. katındaki konferans salonunda verilecek “İktisat ve Ahlak” konulu konferansın halka açık olduğunu belirten Başkan Salih Yılmaz, “Sahasında otoriter olan değerli hocamızın teori ve tecrübe birikimiyle şehrimizin iktisadi ve kültürel düşünce yapısına katkı sunacağını düşünüyoruz. Bu anlamda ‘İktisat ve ahlak’ konferansına özellikle iş dünyası, siyasetçi, bürokrat, yönetici, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm halkımız davet ediyoruz. Katılımlar bizleri onurlandıracağı gibi bundan sonraki bu tür etkinlikler için bizlere cesaret verecektir” dedi.
SABRİ ORMAN KİMDİR?
Prof. Dr. Sabri Orman’ın özgeçmişi şöyle: “1948 yılında Adıyaman’da doğan Prof. Dr. Sabri Orman, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdikten sonra 1980 yılında anılan Fakültede Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı ve bir yıl sonra aynı Fakülteden iktisat dalında doktora programını tamamladı. 1982 yılı sonunda Yardımcı Doçent olarak Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümüne geçti. Aynı bölümde 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2003 yılında emekliye ayrıldı. 1989-1990 ders yılında London School of Economics and Political Science’da Araştırmacı (Research Scholar) olarak çalışmalar yaptı. 1992-1994 yılları arasında Malezya’da International Islamic University, İktisat Bölümünde, 1995-1997 ve 2002-2006 yılları arasında yine aynı ülkede International Institute of Islamic Thought and Civilization’da İktisat Profesörü olarak görev yaptı. 2007-2009 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı ve 2009-2011 yılları arasında aynı Üniversitede Rektörlük görevlerinde bulundu. Sabri Orman’ın üçü telif, altısı edisyon ve ikisi tercüme olmak üzere on bir adet kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.
Prof. Dr. Sabri Orman 3 Kasım 2011 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapıyor.