Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ve Islah Organize Sanayi Bölgesine 2015 yılı içinde ödenek ayrılacağını ve alt yapı ihalesinin yapılacağını söyledi.
Bilim ve Teknoloji Bakanlığınca Ankara’da düzenlenen 2015 yılı Yatırım Programında yer alan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve Sanayi Siteleri Eğitim Programına katılan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Alaplı OSB ve Islah OSB için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ile görüştüğünü ve 2015 yılı için ödenek ayrılması ve altyapı ihalesinin yapılması sözünü aldıklarını söyledi.
Alaplı OSB’de artık kazma vurma aşamasına geldiklerini belirten Ocak, “Alaplı’da 2013 yılına girerken 854 dönümlük OSB arazisinin kamulaştırma çalışmalarını bitirdik. Bunun akabinde imar ve parselasyon ihalesini de bitirerek, Alaplı OSB’yi alt yapı ihale aşamasına getirdik. Bizi için sona yaklaşma noktasında sevindirici haberler bunlar. OSB’nin plan proje ihalesi bitti ve imar planı taslağı Ankara’da Bilim sanayi Teknoloji bakanlığına teslim edildi. Bilim ve Teknoloji Bakanlığınca Ankara’da düzenlenen 2015 yılı Yatırım Programında yer alan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve Sanayi Siteleri Eğitim Programına Alaplı Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen katılarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan la OSB ve Islah OSB konularını görüştüm. Kendisinden 2015 yılı için ödenek ayrılması ve altyapı ihalesinin yapılması sözünü aldık. Mayıs ve Haziran ayı gibi alt yapı kazmasını vurmayı hedefliyoruz” dedi
Alaplı Islah OSB projesinin yüzde 90 tamamlandığını kaydeden Ocak, “Alaplı Çayboyunda yani Islah OSB alanında 20’ ye yakın fabrika var. Bu alanda daha fazla fabrika kurulması ve mevcut fabrikaların kapasitelerinin artırılması için Islah OSB bir nimet. Bu projeyi yüzde 85-90 oranında tamamladık. Artık bu konuda da sona geldik. Hazırladığımız dosyayı Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığına teslim ettik. Burada sanayi bakanlığı görevlileri alanda incelemelerini yaptıktan sonra çalışmalar başlamış olacak. Biz mevcut sanayicimizi korumak ve kapasitesini artırmayı hedefliyoruz. Çayboyu mevkimiz Islah OSB’nin hayata geçmesiyle daha düzenli, daha sosyal donatılar yapılmış bir noktaya gelecektir” diye konuştu.