Devrek Ayyıldız İlim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği tarafından kız öğrenci yurdu yararına kermes düzenlendi. Kermese hediye edilen bir koç, 7 bin 500 liraya satıldı.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde faaliyet gösteren Ayyıldız İlim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği tarafından kız öğrenci yurdu yararına kermes düzenlendi. Kermese protokol ve vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, hayırsever bir vatandaş tarafından hediye edilen koç açık artırmayla 7 bin 500 TL’ye alıcı buldu. Kermeste konuşan Devrek Talebe Yurtları Sorumlusu Saffet Gün,” Gayemiz çocuklarımızın huzurlu bir şekilde eğitim ve öğretimine devam etmelerini sağlamak, milli ve manevi değerlere saygılı, vatanını, milletini ve bayrağını seven, çalışkan örnek bir nesil olarak yetiştirmek en büyük arzumuzdur. Çocuk dünyanın en büyük hazinesi ve saadetidir. Onların eğitimleri için her türlü yardım ve desteği sağlamak için buradayız. Bu kermeslerin hazırlanmasında en büyük emek ve başarı çorbada bizimde bir tuzumuz olsun anlayışıyla sene buyunca çalışan hanımlar kardeşlerimize aittir. Ellerinden gelen her türlü gayreti göstererek gece gündüz demeden adeta iğne ile kuyu kazarcasına çalıştılar. El emeği göz nuru ürettikleri işlerini burada sergileyerek kermes süresince bizde bu yarışta varız diyerek işte bugün burada yerini aldılar. Bu örnek davranışlarından dolayı kendilerine ayrı ayrı en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Düzenlenen kermes açılışına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, Devrek Belediyesi Kültür Müdürü Recep Civelek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cihan Durdubaş ve çok sayıda davetli katıldı.