AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Hüseyin Özbakır, Zonguldak’ın kurtuluş reçetesini “Teşvik” olarak açıkladı.
AK Parti Milletvekili adayı emekli Başsavcı Hüseyin Özbakır, Zonguldak sorunlarının çözümü için gerekirse Cumhurbaşkanına gideceğini belirterek, “Zonguldak’a bir şeyler yapmak için aday olduk. Gerekeni yapacağız. Partiler üstü olacağız” dedi.
Milletvekili aday adaylığı döneminden beri özellikle teşvik konusuna vurgu yapan AK Parti 1. Sıra adayı Hüseyin Özbakır, “Zonguldak, TTK’ya bağlı durumda. TTK’ya alternatif destek olarak teşvik getirmemiz lazım. Tek başına TTK Zonguldak’ı kurtarmaz. Bunun için diğer sektörlerin önünün açılması adına teşvikte 5. Bölge imkanlarından faydalanması için elimden geleni yapacağım” dedi.
“FİLYOS PROJESİ MASAL OLMAKTAN ÇIKTI”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ihalelerin iptal edilmemesi için Bakanlar Kurulu kararı alındığını, kararın Cumhurbaşkanında imzada olduğunu söylediğini ifade eden Hüseyin Özbakır, çevreyle ilgili açılan davaların yine çevre gözetilerek engel olmaktan kurtarılacağını belirtti.
Filyos Projesi’nin gerçekleşmesi için somut adımların atıldığını söyleyen Özbakır, “İhaleye girenlerin de açtığı davalar var. Her ihalede olan şeyler. 200 Milyon lira hazır. İhalesi geçen sene yapıldı. Bu artık masal olmaktan çıktı. Bu davalar bittiği anda kazma vurulacak” dedi.
“TEK BAŞINA TTK ZONGULDAK’I KURTARMAZ. HERKEZ TTK’DA ÇALIŞAMAZ”
AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Hüseyin Özbakır, Zonguldak’ın TTK’ya bağımlılıktan kurtarılması gerektiğini, bunun da yolunun teşvikten geçtiğini belirterek, “Zonguldak sadece TTK’ya bağlı… TTK’ya işçi alındı alındı. Almadı mı maalesef Zonguldak’ın morali bozuluyor, işsizlik artıyor, göz başlıyor. TTK’ya alternatif teşvik… 3 Bin kişi, 5 bin kişi alsa, 5 bin 1’inci kişi diyor ki; ‘5 bin kişiyi aldılar beni almadılar’. Çocuklarımız okuyor, hepsinin madende çalışacak hali yok. Burada göç var, işsizlik var. Birden 6’ya kadar teşvik var. Biz 3. Bölgedeyiz. Bartın, 4. Bölgedeyiz. Sanayi bölgesi kurduğumuzda biz 4, Bartın 5 oluyor. Üçüncü bölgedeki bir bölgeye bir iş adamı yatırım yaparsa primlerini ve vergisini yüksek ödüyor. Onun için Bartın, Düzce gibi 4. Veya 5. Bölgeye yatırımlarını yapıyor. Vergiden ve primden kurtarmak, az vergi, az prim ödemek için. Bunun yolunu açmanın tek yolu en azından Zonguldak olarak 4’e indirmek. Zaten 4’e indirdiğimizde kuracağımız sanayi bölgeleri de otomatik olarak 5’e iniyor. Otomatik olarak yatırım çekiyor. Yatırımcıları davet etmemize de gerek kalmıyor, zaten yatırımcımız kendiliğinden geliyor. Bu kendiliğinden bir çok problemi çözmüş olacak. İşsizlik, göç sorunu çözülmüş olacak” dedi.
“TTK KAPATILMAYACAK. BAŞBAKANIMIZ SÖYLEDİ”
TTK’nın kapatılmayacağını belirten Hüseyin Özbakır, Başbakanın da geldiğinde mitingdeki konuşmasında TTK’nın kapatılmayacağını söylediğini ifade ederek, “Başbakan ocağa girmek için gelecek. Geldiğinde boş gelmez. İşçi alacağını geldiğinde açıklayacaktır” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingi ve konuşmalarını da değerlendiren Hüseyin Özbakır, eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi. 9 yıl boyunca Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Özbakır, “Zonguldak’ı çok seven birisiyim, Zonguldak’a hizmet etmek için buradan milletvekili adayı oldum. Amacım, kubbede hoş seda bırakmak” dedi.