Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadelenin 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla birlikte başladığını belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer mesajında: “19 Mayıs 1919 tarihi, Samsun’da canlanan milli ruhla birlikte milletin bağımsızlığı yolunda şanlı kurtuluş zaferinin başlangıcı olmuştur. Anadolu’nun her yerinde düşman izinin görüldüğü, Türk tarihinin en karanlık ve acı günlerinin yaşandığı o tarihlerde, Türk insanı bağımsızlığını ve vatanını düşmana çiğnetmemeye and içmiş, omuz omuza vererek düşmanın emellerini boşa çıkarmıştır. O gün şanlı zaferi getiren milli bilinç her tarihte Türk milletini ayakta tutmuştur.
Şanlı tarihimiz ve elde ettiğimiz başarılar; ülkemizde son zamanlarda yaşanan elim olayları, vatanın birliğine ve bütünlüğe kasteden düşmanları yine aynı ruhla bertaraf edeceğimizin haklı güvencesidir.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kahraman silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin bekçileri gençlerimizin de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor; sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.