Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 17 Mayıs Salı günü, İlahiyat Fakültesi İbn-i Haldun Salonu’nda İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Toplantıya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Hasan Meydan, Yrd. Doç. Dr. Ali Arslan, Genel Sekreter Ertuğrul Karalar, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Femi Gür, Fakülte Sekreteri Ali Kahveci ve öğrenciler katıldı.
Rektör Özer katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Geleneksel hale gelen öğrenci buluşmalarının sonuncusunu İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle gerçekleştirildiklerini belirten Rektör Özer: “Fakülte öğrencileriyle bir araya gelmeyi çok önemsiyorum. Hakikaten sizlerle bir araya geldiğim zaman edindiğim intiba ifade ettiğiniz düşünceleriniz Üniversitemizin vizyonunu belirleme konusunda bizlere çok önemli veriler sunmaktadır. Bildiğiniz gibi 2012 yılında ilk olarak Ereğli Eğitim Fakültesi bünyesindeki İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünü açtık ve öğrenci aldık. Haziran 2012 de kurduğumuz İlahiyat Fakültesi’ne 2013-2014 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınmasıyla bu alanda eğitim kapasitesinin iki katına çıkardık. Kurulduğu günden bu yana hızla büyüyen İlahiyat Fakültesi; Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanat bölümü olarak üç anabilim dalında; İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Programı, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü’nde faaliyet göstermektedir. Fakültenin öğretim üyesi kadrosunda; yabancı uyruklu bir Profesör, bir doçent, beşi yabancı uyruklu olmak üzere on üç yardımcı doçent, iki öğretim görevlisi, üçü yabancı uyruklu beş okutman, on bir araştırma görevlisi ve bir eğitmen bulunuyor. Yani toplam 34 öğretim elemanı bulunmakta. Şu anda 794 öğrencinin eğitim gördüğü fakülte binasında, geçici olarak kullanılmasına rağmen öğretim elemanları ve öğrencilerin ihtiyacı olan her türlü imkan mevcuttur. Merkezi dersliklerin tamamlanmasıyla daha nitelikli bir yerde eğitim alacaksınız” dedi.
Toplantıda öğrenciler, İlahiyat Fakültesi için yapılacak yeni binanın durumunu, Mevlana ve Farabi programları, yaz okulu gibi merak ettikleri konularda Rektör Özer’e sorular sordular. Değerler Eğitimi Kütüphanesi, Farabi Kampüsündeki sosyal olanaklar, çalışma salonları, kütüphane ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler. İki saati aşan bir sürede devam eden öğrenci buluşmasında Rektör Özer, gelen sorulara verdiği cevaplarda öğrencilerden gelen haklı her talebin karşılanması için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi İlahiyat Fakültesi için modern bir bina yapılması konusunda proje aşamasına geldik. Kısa zaman içerisinde çalışmalara başlıyoruz. Sizin memnuniyetiniz bizler için çok önemli”
Özer, konuşmasını devamında, "Her türlü teknik donanımın yer aldığı yeni bir İlahiyat Fakültesi binası inşa etmek için bu yıl bütçe aldık. Şu anda fakülte binasının uygulama projesini sizlerden aldığımız ihtiyaç listesine göre hazırlattırıyoruz. Yapılacak yeni binada öğrencilerin en rahat şekilde öğrenim görmeleri için tasarlanmış ferah derslikler bulunacak. Özel olarak tasarlanmış dil eğitimi derslikleri ve kütüphane de bulunacak" diye konuştu.
Rektör Özer, İlahiyat Fakültesi binasını gezerek fakülteden ayrıldı.