Rektör Özer Devrek Belediye Başkanı Semerci’ye nezaket ziyaretinde bulundu
(BEÜ ) Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Devrek’e gelerek çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’yi makamında ziyaret eden Özer, ilçede çok yakında hayata geçirilecek 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu hakkında bilgiler verdi. Düzenlenen programla ilgili bilgi veren Mahmut Özer, ”Öncelikle Belediye Başkanımıza tekrar başkanlığının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum sizlere de yakın ilgilerinizden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Bugünkü ziyaretimizin asıl amacı çok yakında Devrek’te hayata geçireceğimiz 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun 135 dönümlük arazi durumunu yerinde görmek ve sizlerle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. İnşallah başkanımızın ve sizlerin de katkıları ile Devrek’te ki yüksek okulumuzu daha güçlü hale getireceğiz ve üniversitemizin çok güçlü bir kampüsü olacak. Bu arazinin üniversiteye tahsisi çok kolay olmadı zorlu bir süreçti ama o süreç aşıldı bundan sonra ilçeye bu okulun kazandırılması için gereken çalışmaları hızlandırıp ilçeyi adeta yeniden canlandıracak tesisi hayata geçirmek için hep birlikte el ele vererek bu taşın altına elimizi koyacağız. Teknik incelemelerin ardından en kısa sürede çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.
Rektör Özerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise,”Öncelikle ziyaretiniz bizleri çok memnun etti bundan dolayı ilçem ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Tabur arazisi ile 135 dönümlük tahsisi ile ilgili yoğun çabalarımız oldu üniversiteye verilmesi için ve bunda da hep birlikte başarılı olduk. Bundan sonra hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.
Belediye ziyaretinin ardından üniversiteye tahsisi gerçekleştirilen 135 dönümlük arazinin yerinde görülmesi ve incelenmesi için araziye geçen Özer, burada yetkililerden da bir takım teknik bilgiler alarak araziden ayrıldı. Düzenlenen ziyarette; Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, TSO Başkanı Ertan Civak, DESO Başkanı İsmet Akdemir, DMYO Güçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Ahmet Akdemir, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve işadamları hazır bulundu.