Zonguldak’ta bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikalar bir araya gelerek 3 Mart 1992 yılında Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde 263 madencinin hayatını kaybettiği faciaya ilgili anma etkinliği gerçekleştirdi.
Hayatını kaybeden madenciler için gerçekleştirilen saygı duruşuyla başlayan tören daha sonra sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcilerinin anıta çelenk bırakmasıyla devam etti.
Liman Caddesi’nde bulunan Maden Şehitleri Anıtı’nda gerçekleştirilen anmada sivil toplum kuruluşları ve sendikalar adına açıklamayı gerçekleştiren TMMOB Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, “Hepimizin bildiği gibi ülkemizde her yıl binlerce iş kazası yaşanıyor, yüzlerce emekçi hayatını kaybediyor, binlerce emekçi yaralanıyor. Her yıl artan iş cinayetleri, ülkemizde işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili düzenlemelerin ne kadar sorunlu olduğunu bir kez daha gözler önüne koyuyor. 3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak Kozlu’da yaşanan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümünü, “ İş Cinayetlerine Karşı Mücalede Günü” olarak ilan ederek, 2013 yılından bu yana her yıl 3 Mart gününde bu konuya bir kez daha dikkat çekmeye çalışıyoruz” dedi.