Zonguldak Tabip Odası Başkanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara’da yaşanan terör olayı nedeniyle tüm etkinlikleri iptal ederek sade bir törenle resim ve şiir yarışmasında dereceye giren minik öğrencileri ödüllendirdi.
Atatürk Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Hasan Tosun, Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fatih Akça, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Mustafa Karadeniz’in yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldılar.
Zonguldak Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erol Ünal, Geçtiğimiz gün akşamı Ankara da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle bu hafta düzenleyeceğimiz 14 Mart tıp bayramı etkinliklerinin tamamını iptal etmiş bulunmaktayız. Fakat yarışmada dereceye giren öğrenci velilerimize ulaşamadığımız için bu sade töreni yapmış bulunmaktayız “ dedi. Ünal, “ Öncelikle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve sağlık alanı başta olmak üzere insanlığa hizmet etmiş tüm büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Anayasa ve yasal güvenceler ile halkın sağlığını korumak ve geliştirmek için herkesin kolay ulaşabileceği kaliteli ve uygun maliyetli sağlık hizmetini sunmak meslek etiği ve ahlakın en iyi şekilde korumak tıp eğitiminin her alanında söz söylemek mesleğin ve meslektaşların maddi manevi hak ve menfaatlerini korumak için bulunduğumuz sağlık haftası ve 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum“ dedi.
Öte yandan bu yıl 6.Düzenlenen "Doktorum" konulu resim yarışmasında ödül kazanan Ted Koleji İlkokul öğrencisi Defne Cömert ve Eda Koca, Bahçelievler İlkokulu öğrencisi İzem Demir İn ödülünü Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün tarafından verilirken, Mansiyon ödülü kazanan Ahmet Erdoğan İlkokulundan Zeynep Kaymak, Özel Fatih İlkokulundan Yusuf Numan Baylan ve Fatma Şevval Kaya, İsmail Hakkı Tonguç İlkokulundan İclal Çeliker, Köksal Toptan İlkokulundan Sude Nur Kocanın da ödüllerini Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya’dan aldı. Doktorum adlı Şiir yarışmasında ise dereceye giren Ted Koleji 3.sınıf öğrencisi Ada Koca, Çaycuma Velioğulu İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Enes Kaya, Ahmet Erdoğan İlkokulu 3.Sınıf öğrencisi Zeynep Sevindik, 2016 jüri özel ödülünü Bahçelievler İlkokulu 4.Sınıf öğrencisi B:eril Akçay’a ödülünü Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Hakan Güzel tarafından verildi.