“Dünya dili Türkçe” sloganıyla 2012 yılında BEÜ bünyesinde kurulan Karaelmas TÖMER, gerçekleştirdiği güzel etkinlikler ve başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu kaliteli eğitim, rehberlik hizmetleri ve kişiye özel çözüm yöntemleriyle mevcut üniversiteler arasında farklı bir zemine oturdu.
Uluslararası öğrencilerin rağbet ettiği, ilgi gösterdiği bir kurum haline gelen BEÜ, uluslararası öğrenci sayısını her geçen gün arttırıyor.
2012-2013 öğretim yılında 28 öğrenci ile öğretim hayatına başlayan Karaelmas TÖMER, 2013-2014 öğretim yılında 36 öğrenci mezun etmiş, bu yıl ise 45 öğrenci ile yoluna devam ediyor.
BEÜ tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Üniversitede eğitimine devam eden bu öğrenciler, artık kendilerini ülkede yabancı hissetmediklerini beyan ettiklerinden biz onlar için “uluslararası öğrenciler” ifadesini kullanıyoruz. Üniversitemizin öğrencisi olmak isteyen tüm gençleri üniversitemize bekliyoruz. Karaelmas TÖMER kurulduğu ilk yıl “Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve 9. TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması”nda birinciliği almaya hak kazandı. Ertesi yıl birinciliği tekrar alan kurumumuz bu konuda ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Eğitimin ciddi ve kurumsal bir kimlikle gerçekleştirilebileceğini düşünen Karaelmas TÖMER, yarışmalardaki bu başarılarıyla ilk yılki başarının tesadüf olmadığını da göstermiş oldu. Başarı düzenli ve disiplinli çalışmanın ürünüdür ve başarı ancak azimle çalışanlarındır. Nicelikten ziyade niteliğin artması için öğrencilerini her türlü sosyal faaliyetle iç içe yetiştiren kurumumuz şehirdeki sosyal imkânları öğrencilerine sunduğu gibi tarihi ve turistik yerlere de geziler düzenleyerek bu gençlerimizin ülkemizi doğru ve iyi tanıması için gayret göstermektedir. Bu çalışma yöntemlerini ve eğitime getirdiği kaliteyi diğer üniversitelerle de paylaşmak isteyen üniversitemiz bu yıl “11. Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması”na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyor. Türkçeye büyük hizmet etmiş olan Karamanoğlu Mehmet Bey’i genç kuşaklara tanıtmayı ve ülkemizde bulunan yabancı uyruklu öğrencileri Türkçeyi iyi ve doğru konuşmaya özendirmeyi amaçlayan yarışma, aynı zamanda ülkemizdeki TÖMER’leri bir araya getirme, TÖMER’ler arası iş birliğini arttırma gibi bir misyonu da bünyesinde barındırıyor. İlk dokuzu Hacettepe Üniversitesinde, onuncusu Gaziantep Üniversitesinde gerçekleştirilen, on birincisi ise Bülent Ecevit Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan yarışmaya 20 üniversitenin başvurması, yarışmaya olan ilginin büyüklüğünü gösteriyor. Bu yarışma vesilesiyle Karamanoğlu Mehmet Bey’i tekrar anıyor, üniversitemizin Türkçeye hizmet konusunda rakip tanımayan kurumsal bir yapıya sahip olmasından duyduğumuz onuru, tüm katılımcı üniversitelerle paylaşmak istiyoruz. Bu yarışmaya katılan misafirlerimizi ağırlamak üzere herkesi Türkçe’nin kalbi, Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas TÖMER’e bekliyoruz.”
Yarışmayla ilgili bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Dünyanın dört bir yanından ülkemizin çeşitli üniversitelerinde öğrenim görmek amacıyla gelen uluslararası öğrencilerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İki yıldır Türkiye birinciliği kazanan Karaelmas TÖMER organizasyonunda Zonguldak’ta ağırlayacağımız misafirlerimizin buradan güzel anılarla ayrılmaları için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Çok değerli jüri üyelerinin seçeceği başarılı öğrencilerin Türkçeyi doğru konuşarak birer kültür elçisine dönüşeceklerini ümit ediyorum. Yarışmaya katılacak tüm öğrencilere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.