Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Japonya’da Dünya Çocukları Ağaç Sevgisi resim yarışmasındaki sergiye katıldı.
TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, eşi Saime Toptan ile birlikte Japonya’nın Fukuoka Eyaleti’nin Itoshima Shikaka’da bulunan Galeri Juan’ı ziyaret etti. Türkiye’deki engelli çocukların yaptığı 31 adet resmi Galeri Juan’ın sahibi Nagaoka Hideo da inceledi.
Engelli çocukları ve ailelerini sürekli destekleyerek büyük kitlelere ulaşan Toptan Çifti, Nagaoka Hideo’nın da girişimleri ile birlikte Yame Belediyesi Yabermrua’da 25. düzenlenen “Dünya Çocukları Ağaç Sevgisi” resim yarışmasına katılan resimleri inceledi.
27 Mart’ta düzenlenen yarışmada ödül törenine katılmak için Türkiye’den gelen heyet, Japon yetkililerle görüştü. Japonya’da düzenlenen yarışmaya, engelli çocukların resimlerinin geç ulaşması üzerine Galeri Juan’ın sahibi Nagaoka Hideo resimleri bir sonraki yarışma dönemine kadar sergileyecek.
Kültür ve sanat faaliyetlerinin engelli çocukların gelişimine katkı sağladığını ifade eden Saime Toptan, “Engelli çocukların yapamadıkları değil, yapabildiklerini fark etmelerini istiyoruz. Ayrıca engellilere olan farkındalık arttırılabilirse bundan mutlu olacağız” diye konuştu.
Saime Toptan, Nagaoka Hideo’ya; resimlerin farklı mekanlarda Japon halkın beğenisine sunulmasını isteğini iletti.