Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy; Kıbrıs’ta devam eden barış müzakerelerine destek vermek amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Nezaket Emine Atasoy ilk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı sarayında kabul edildi. Nezaket Emine Atasoy kabulde yaptığı konuşmada "Kıbrıs adasında Türk tarafı ve Rum tarafı arasında devam eden barış müzakerelerini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.
Atasoy, "Türkiye İş dünyası olarak Kıbrıs Adasındaki barış müzakereleri KKTC merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaşla başlayan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve 3. üncü Cumhurbaşkanı Dr Derviş Eroğlu ile devam etmiştir. Ümit ediyorum ki yıllarca devam eden barış müzakereleri sizin döneminizde olumlu sonuçlanacak. Adada her iki halkın özlük hakları korunarak eşit şartlar altında kalıcı adil bir barış antlaşmasıyla sonuçlanacaktır" dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı; Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’u kabulünde şu ifadelere yer verdi: "Kıbrıs Türk toplumu geçmiş tarihlerde uluslararası toplumun beklentileri doğrultusunda referanduma evet demiştir. Rum toplumu bu çağrıya gerektiği gibi cevap vermemiştir. Önümüzdeki süreçte her iki toplumun birleşme çabaları adamızda huzurun sağlanması için son umuttur. Devam eden barış müzakerelerinin olumsuz sonuçlanması durumunda Kıbrıs Türk toplumu kendi kaderini tayin edecektir. Ümit ederim ki barış müzakerelerinden olumlu bir sonuç çıkar. Her iki toplum huzur içinde gelecek yarınlara birlikte yürür."