Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpcu, 7 Mart tarihinde yapılacak olan önseçim öncesinde gerçekleştirdiği teşkilat ziyaretlerine Ereğli İlçesi Ormanlı Beldesi’nde devam etti.
Turpcu, yoğun bir katılımın gerçekleştirildiği belde ziyaretinde geçtiğimiz gün kendisi hakkında üyelere gönderilen mesajları değerlendirerek “Beni gördüklerinde boyunları öne eğilecektir” dedi.
Kendisinin birinci sıraya yerleşmesini çekemeyen aday adaylarının kirli bir tezgah içerisine girdiğini de vurgulayan Turpcu, “Türkiye’de sosyal demokrat bir işadamı olmak zor. Bu doğrultuda da dün benim hakkımda bir karalama kampanyası başladı. Seçimi kaybetmekte olduğunu gören bazı aday adayları böyle bir şey başlattı. Ben konuşmalarımda hep kendimi anlattım ve diğer aday adaylarını hiç karalamadım. Hepsine hep başarılar diledim. Son konuşmamı bugün buradan Ormanlı’dan yapıyorum. Benim 30 yıllık aktif siyasetim içerisinde ilk defa bir önseçim yaşıyoruz. Benim öne çıkışımı ve 1. sıraya yerleşecek olmamı partimiz içinden çekemeyen bazı aday adayları üyelerimize aslı olmayan mesajlar atıyorlar. Bunu dünden beri yapıyorlar. Çirkin bir tezgah içindeler. Ben işadamıyım ve aynı zamanda solcuyum. Bu yaşa böyle gelmişim bundan sonra da solcu kimliğimden asla dönmem. İsimsiz telefon numaraları nereden geliyorsa eğer bunların adli takibini de Pazartesi günü itibariye başlatacağım. Avukatlarım bunlarla ilgili bir çalışma başlattılar. Bunları yapanlar içimizdeler ve beni gördüklerinde eminim ki başları öne eğilecektir. Ben Şerafettin Turpcu olarak milletvekili olduğumda Ereğli bölgesinden seçilen arkadaşlarımızla birlikte Alaplı’dan Çaycuma’ya kadar bölge ayrımı gözetmeksizin kentin geri kalmışlığını tekrar ayağa kaldırılmasıyla ilgili mücadele edeceğiz” dedi.
“ERDEMİR BÖLGENİN YARALARINI SARMALI”
Özellikle ERDEMİR’in özelleşmesiyle birlikte bölgenin ekonomik olarak çöküşe geçtiğini ve 2002 yılında AK Parti hükümeti gelmeden önce Ereğli’deki 5 bin olan icra dosyasının şuan 50 binlere geldiğini de ifade eden Turpcu, “Ben 30 yıldır önseçimler olsun istedim. Halkımızın partililerimizin ve üyelerimizin hep fikirleri alınsın istedim. Sadece kongrelerde görev almak için üye yapılmasına zaten karşıydım ve bu önseçimde bu şikâyette giderilmiş olacak. 2. sıra kontenjana ayrıldı. Herhangi bir ilçeden bir arkadaşımız önseçimden çıkamazsa o ilçeye haksızlık olmasın diye bu kontenjan kullanılacak. Bu adaletli bir şey. Denge korunacaktır. Ben bir taraftan Ereğlili sayılırım. Buradan evliyim ve çok fazla dostlarım var. Ben sadece yaşadığım Zonguldak veya doğduğum Çaycuma2ya değil evli olduğum Ereğli’nin de hakkını savunacağım ve hizmet edeceğimden kuşkunuz olmasın. ERDEMİR özelleştikten sonra bölge ciddi bir ekonomik krize girdi. 2002’de 5bin olan icralık dosya sayısı 50binlere çıktı. Bu buradaki haklıda ciddi şekilde etkilemiş durumda. Tersanelerin de yatırım yapamaması sonucunda neredeyse ERDEMİR kadar işçi çalışan bölge de mağdur oldu. Oralardaki işsizlikle birlikte bölgeden ciddi bir göç başladı ve ticaret hayatı ve ekonomi krize girdi. ERDEMİR, KARDEMİR’in yaptığını yapmıyor. KARDEMİR baya yatırım yapıyor ve üniversiteye destek veriyor ama ERDEMİR bunu yapmıyor. Burada kazanılan parası İstanbul’a gitmeli ve buradaki sosyal yaralarda sarılmalı. ERDEMİR’in bölgeye yüzünü dönemsi gerekiyor” şeklinde konuştu.
“ALAPLI’DAN ÇAYCUMA’YA HAK EDEN VERİLECEKTİR”
CHP iktidarında Alaplı’dan Çaycuma’ya kadar bölgeye gereken hizmetin getireceğini de söyleyerek sözlerine son veren Turpcu, “Başkanlık sistemi hikayesiyle birlikte dolarda aldı başını gidiyor. Ülkede bir değişim gerekmektedir. CHP bu anlamda iktidar olmalı ve bizim önemli derecelere gelmemiz gerekiyor. Belki içimizden bakan çıkartacak duruma geliriz. Bu bölgenin evladı olarak sizleri kesinlikle mağdur etmem ve Alaplı’dan Çaycuma’ya kadar bu memlekete hak ettiği değeri vereceğimden kuşkunuz olmasın. Alaplı’dan Çaycuma’ya kadar bütün yatırımları ve vatandaşa hizmeti bölge milletvekilleriyle birlikte yapacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Turpcu’nun Ormanlı Belde ziyaretine CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Suat Önder ve İl Genel Meclis üyesi Saadettin Arslan’da destek verdi.