7 Mart tarihinde yapılan eğilim yoklamasından 1. sırada çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ve partililere ziyaret gerçekleştirdi.
Parti binasında gerçekleştirilen ziyarete CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Kadın Kolları Başkanı Yüksel Yayla, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş ve çok sayıda partili katıldı.
Ziyarette ilk olarak konuşma yapan CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, “bilindiği üzere partimizde 25 seneden sonra önseçim yapıldı. Bu önseçim dediğimiz örgütlerimizin denetiminde olan bir eğilim yoklamasıydı. İl örgütü olarak baştan beri hakim huzurun da kontenjansız bir önseçim istemiştik. Gelinen noktada genle merkezin takdiri sonucun eğilim yoklaması yapılmış. Bu eğilime katıldığınız ve kavgasız gürültüsüz bitmesinden ötürü de teşekkür ediyoruz. O salondan birlik beraberlik içinde hepimiz çıktık. Bu konuda genel merkezimizin bir teşekkürü oldu. Bir eğilim yapıldı ve sıralama ortaya çıktı. Biz örgüt olarak bu sıralamanın her zaman arkasındayız. Baştan beri söyledik ve şimdide bunun arkasındayız. Bu arada ikinci sıra genel merkezin inisiyatifindedir. Genel merkez bunu isterse kontenjan olarak kullanabilir. Top genel merkezdedir. Genel merkez nasıl takdir ederse bunu kullanacaktır. Benim sizlerde en çok isteğim 7 Haziran’da büyük bir seçim var. Bu seçim geleceğimiz için çok önemli olan bir seçimdir. Bu seçimde inşallah hep beraber bu parti iktidar olacaktır. Zonguldak’ta inşallah hep beraber kavgasız gürültüsüz partimizi 1. parti yapacağız. Türkiye’de de iktidar olacağız. O sıralamada çıkan sonuçta sayın Şerafettin turpçu 1. sırada yer almıştır. Kendisini o günde ondan sonrada tebrik ettik. Kendisi Ankara’daki işlerinden dolayı 2-3 gün buraya geç geldi. Bundan sonra her gün partimizde olacaktır. Sadece kendisi değil tüm aday adaylarımız burada olacaktır. Ben Şerafettin Turpçu’yu huzurunuzda tekrardan kutluyorum” dedi.
“DEMEK Kİ HEMŞERİCİLİKTEN UZAKMIŞIZ”
Ardından konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, hemşericilikten uzak bir siyaset anlayışı izlediğinin yapılan önseçim sonuçlarında gözler önüne serildiğini ifade ederek, “Bilindiği üzere 7 Mart tarihinde bir eğilim yoklaması adında bir önseçim oldu. Bu tüm Türkiye’de yapıldı. Kavgasız ve gürültüsüz bir şekilde bu seçimler yapılıyor. Genel Merkezimizden aldığım izlenim hakimlere gerek olmadığı örgütün bunu yapabileceği yönünde. Genel Başkanımızın desteğiyle üyelerimize bir yol açılmıştır. Ben şahsım adına genel merkez yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Benim bu ziyaretlerim bir teşekkür ziyaretidir. Zonguldak merkez ilçede arkadaşlarım beni 2. sırada önseçimde çıkarttılar. Eski merkez ilçede ise partililerimiz beni 1. sırada çıkarttılar. Ben Çaycuma’da 3. sırada, yaşadığım yerde 1. sıradayım bu benim için çok büyük bir mutluluk. Demek ki Şerafettin Turpçu şovenizmden ve hemşericilikten uzak bir siyaset yürütüyor. Partimizde bu tip duyguların olacağını gördüm ve mutlu oldum. Eski merkez ilçede 1, Çaycuma2da 3. çıkartan partililerime çok teşekkür ediyorum” dedi.
“SEFERBERLİK İLAN EDELİM”
Turpcu, “Artık seçim startını verdik. Bölgesel arası adalet olursa kontenjan sigorta olarak kullanılacak demiştik. Ben bu konuda yıpranacağımı düşünmüyorum. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Partimiz ve genel Merkezimiz bu konuda çok dikkatliler. Ben 7 Haziran’da tüm ilçe örgütlerimizle birlikte bu seçimlerde Zonguldak’ta 1. parti çıkartacağımıza inanıyorum. Önseçim bu konuda bir yön göstermiştir. Türkiye seçim ortalamasına yakın bir üyemiz oy kullanmıştır ve partimizde büyük bir hareketlenme olmuştur. Bunlar partimiz için çok büyük zenginliktir. Keşke bu önseçimler daha önceden yapılsaydı göreceli kırgınlıklar olmasın. 1 tane 1. sıra vardı ve bir takım kırgınlıklar oldu ama ben yarışan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Genel Başkanımızda ön seçime girme kararı aldı. Genel başkanımıza da başarılar diliyorum. İlçeleri ziyaret ediyoruz yarın Çaycuma’dayız. Bizim bütün ilçelerinden örgütlerimden isteğim bir seferberlik ilan etmemiz lazım” şeklinde konuştu.
Turpçu ardından partililerle bir süre özel görüşme yaptı.