Alaplı Gençlik ve izcilik Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, 26 Mart 2017 tarihinde tüm Türkiye’de ve 2 Nisan 2017 tarihinde de yedi kıta’da gerçekleştirilecek olan “ Ufka Yolculuk 5.Bilgi ve Kültür Yarışması” ile ilgili tanıtım ziyaretleri gerçekleştirdi.
Öncelikle Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ve Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik’i ve Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş’ı makamında yapılan ziyaretlerde Yönetim Kurulu Başkanı Rahim Kara tarafından yarışma ile ilgili tanıtım kitapçıkları hediye edilerek yarışma hakkında çeşitli bilgiler verildi. Böyle geniş çaplı ve katılımlı bir yarışmayı düzenlediklerinden dolayı kulüp yönetimi Kaymakam Altuğ Çağlar,Belediye Başkanı Nuri Tekin, Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve İlçe Müftüsü tarafından tebrik edildi, başarı dileklerinde bulunuldu.
Yarışmanın Alaplı’daki organizasyonunu yapacak olan (Aksider) Alaplı Gençlik ve izcilik derneği Başkanı Rahim Kara, Yarışma tanıtım kitapçıkları kendilerine takdim ettikten sonra geçmiş ufka yolculuk yarışmaları ve bu seneki yarışma içeriği hakkında yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi. Rahim Kara, "Alaplı Gençlik ve izcilik Deneği tarafından düzenlediği ’5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’ başvuruları başladı. ’Yola çıkmak isteyene, yol açık’ temasıyla 7 ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın bu yılki konusu Kur’an-ı Kerim meali olacak . Türkiye’nin en büyük sivil yarışması olma özelliği taşıyan, yurt içinden ve yurtdışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen ’5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’na bu yıl, Türkiye’den ve yurt dışından 7’den 77’ye 1 milyon kişinin başvuru yapması hedefleniyor. Ulusal yarışmacılar, şartnamede belirtilen Kur-an’ı Kerim mealleriyle yarışmaya hazırlanacak. Yarışmacıların faydalanması için akademisyenler tarafından soru kitabı da oluşturularak sınava hazırlanmaları sağlanacak" diye konuştu.