AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Çınartepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili ve 3. Sıra Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, beraberinde AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partililer ile birlikte Çınartepe Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.
Burada atıl halde bulunan TTK lojmanlarının TOKİ tarafından yıkımı için süren çalışmaları inceleyen Ulupınar, mahalle sakinleri ile de görüştü. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Şu anda Çınartepe Mahallesi’nde hem Çınartepe Mahallesi’ni ilgilendiren hem de Baştarla Mahallesi’ni ilgilendiren TOKİ ve TTK’nın ortaklaşa yaptığı konutlarla ilgili yıkım aşaması çalışmaları var. Daha önce mahalle halkından bizlere talepler geldi. Buradaki TTK lojmanları boşaltıldıktan sonra buranın mezbelelik görüntüsü olduğunu amacı dışında kullanıldığı söylendi. Biz de milletvekilimiz Özcan bey ile birlikte TOKİ başkanına buradaki sıkıntıları aktardık. Onun sonucunda TOKİ buradaki boş olan evleri yıkmak için geldi. Şu an arkadaşlarımız bunların çalışmasını gerçekleştiriyorlar. İnşallah bu mezbelelik görüntüyü ortadan kaldıracağız. Daha sonraki aşamada da mahalle halkının istemesi üzerine burada TOKİ çalışmaları yürütecek. Dışarıda bir takım sesler duyuyoruz. Bunlar muhalefet partilerinden de geliyor. Biz burada hiçbir vatandaşımızı bir proje uygulanacaksa bütün projelerimizde hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için projeleri üretiyoruz. Aynısı Çınartepe ve Baştarla için de geçerli.”
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da yıkım çalışmaları ile ilgili şu ifadelere yer verdi:
“Burada TTK’nın boşalttığı yerlerde TOKİ şu anda bir yıkım gerçekleştiriyor. Burada mezbelelik bir durum vardı. Burada TOKİ gelecek ve ofisini açacak. İnsanlarımıza faydalı hizmetler yapılacak. Belediyenin sıkıntılarından kaynaklı bir gecikme oldu. Birçok ilçede bu çalışmaları yaptık. Çaydeğirmeni’nde üç etap bitirdik. İnşallah TOKİ buradaki halkımızın yararına olacak şekilde çalışmalarını sürdürecek.”
Zonguldak Belediyesi’nin şehrin sahibi olmadığını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da şöyle dedi:
“Zonguldak’ta her zaman söylediğimiz gibi şehrin sahibi belediye yok. Belediyesi olmayan şehirde hükümet olarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Tabii ki zorlanıyoruz. Devrek ilçesi ile Zonguldak’ı kıyasladığımız zaman orada üçüncü etap TOKİ tamamlandı. Vatandaşlarımız memnun. Orada stad tamamlandı. Burada daha başlayamıyoruz. Orada hastane tamamlandı. Burada daha yeni başladık. Bunun gibi bir sürü kamu yatırımında Zonguldak’ın geri kaldığını görüyoruz. Neden imar ile ilgili, yerle ilgili problemleri zamanında vaktinde çözülememesinden dolayı. Bunun için biz belediye başkanına çağrı yapıyoruz. Kamu yatırımlarının yapılması konusunda, memlekette vatandaşlarımızın kamu yatırımlarını daha kolay ve hızlı alması konusunda, bu hizmet binalarının kamu binalarının yapılması yenilenmesi noktasında biz kendilerinden yardım istiyoruz. Bizler hükümet olarak Zonguldak’ımıza 6.5 katrilyonluk yatırım gerçekleştirdik.”