Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde üniversite öğrencilerine bisiklet dağıtıldı. Törende konuşan Vali Ali Kaban ise “Bisiklet sağlıklı ve keyifli bir araç. Batıda bisiklet kullananlara gıpta ediyorduk” diye konuştu.
Zonguldak Valisi Ali Kaban; Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda incelemelerde bulundu. Ziyarette Kaymakam Serkan Keçeli’nin yanı sıra daire müdürleri ve MYO Müdürü Hikmet Yazıcı da hazır bulundu.
Sağlık Bakanlığı tarafından hareketli yaşam ve fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi amacıyla başlatılan kampanya kapsamında MYO’da okuyan 100 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Batı’daki bisiklet kullanımının yaygınlığına dikkat çeken Vali Ali Kaban ise “Çaycuma coğrafik olarak düz. Gençler bunun tadını çıkartsın. 100 bisiklet verdik. 100 daha verebiliriz. Bizim zamanımızda öyle bisiklet falan bulamıyorduk. Batıda bisiklet kullananlara gıpta ediyorduk. Bir yerden bir yere taşınmak için sağlıklı ve keyifli bir araç” diye konuştu.
BEÜ Rektörü Mahmut Özer ise dağıtılan bisikletlerin barış ve huzur ortamına önemli bir katkı sağlayacağına dikkat çekerek, “Öğrencilerimiz de gayet mutlu. Öğrenciler boş vakitlerini kütüphanede ya da spor aktiviteleri ile geçiriyor olmaları bizleri mutlu ediyor. Tüm kampüsler artık öğrencilerin nitelikli zaman geçirebileceği kampüsler haline geldi. Farabi kampüsündeki imkânları burada da görmüş olmaktan mutlu oluyoruz. Bu bisikletler de barış ve huzur ortamına önemli bir katkı sağlayacak” dedi.