Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bugünkü Fakülte Kurulu Toplantısını, Arı Şirketler Grubu’nun Radyatör ve Isıtma Sistemleri tesislerinde gerçekleştirdi.
Ziyaret kapsamında Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay eşliğinde tesisleri de gezen Mühendislik Fakültesi Heyeti fabrikadaki üretim süreçleri hakkında bilgiler aldı. Alınan bilgiler ve incelemeler ışığında Üniversite heyeti ve Şirket yetkilileri her iki kurum arasında gerçekleştirilebilecek Ar-Ge konularında görüş alışverişinde bulundular.
Konuyla ilgili olarak Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şenol Hakan Kutoğlu yaptığı açıklamadı şunları söyledi: “Gelişen ve değişen dünyada ülke olarak hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için Üniversiteler ve Sanayinin çok daha yakın ilişkiler geliştirecek yollar geliştirmek durumundayız. Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak bizler Rektörlüğümüzden de aldığımız güçle üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız. Bu bağlamda, bugün Türkiye’de belki de bir ilki gerçekleştirerek Fakülte Kurulumuzu Bölgemizin en önemli sanayi tesislerinden biri olan EMKO Radyatör ve Isıtma Sistemleri tesislerinde gerçekleştirdik. Bu sayede fabrikada incelemelerde bulunma ve üretimi yerinde görme şansı yakaladık. Elli altı ülkeye ihracat yapan bu önemli tesiste gördüklerimiz bizleri gerçekten çok etkiledi. Arkadaşlarımızla birlikte daha şimdiden böylesine önemli bir kuruluşla gerçekleştirebileceğiz işbirlikleri ve Ar-Ge çalışmaları üzerine kafa yormaya başladık. Ben şahsım, arkadaşlarım ve Fakültem adına bizlere kapılarını açarak büyük misafirperverlik gösteren Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay’a ve tüm EMKO Radyatör ve Isıtma Sistemleri Fabrikası yetkilileri ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.”
Karşılıklı görüş alışverişi sonrası Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay’da yaptığı açıklamada Bülent Ecevit Üniversitesi’nin kendileri için çok önemli olduğunu, dolayısıyla üniversiteye ve üniversiteden gelecek araştırmacılara kapılarının her zaman açık olduğunu ifade ederek, üniversiteyle her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti.