Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu Ahşap Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti. Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’e, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Çaycuma MYO Müdürü Hükmet Yazıcı, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı’da eşlik etti.
Zonguldak Valisi Ali Kaban ilk olarak Çaycuma Meslek Yüksekokulu Ahşap Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi Oyuncak Üretim Atölyesi’nde yapılan ahşap oyuncakları inceledi. Atölyede çalışma yapan öğrencilerle birlikte ahşap oyuncakları ve yapım aşamalarını inceleyen Vali Ali Kaban’a Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, merkez tarafından üretilen ahşap oyuncağı hediye etti. Merkezin çok önemli bir faaliyet gerçekleştirdiğini belirten Vali Ali Kaban Rektör Özer’e teşekkür ederek şunları söyledi: “Merkezin çalışmalarından haberdardım. Fakat bu kadar ilerlediğini yerine gelince gördüm. Ülkemizde ahşap oyuncak üretimi henüz çok fazla yaygın değil. Bu anlamda bizler de üniversitemize destek vererek Oyuncak Üretim Atölyesini gelecek yıllarda ülkemizin her tarafına oyuncak gönderen bir merkez haline getirebiliriz. Ahşabı oyuncakla birleştirip bir üretim yapmayı üniversitemizin 21. Yüzyıl üniversitesi olması yönündeki adımlardan birisi olarak görüyorum. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde kullanabileceği oyuncakların üretildiği sistemlerin olması büyük önem taşıyor. Bu anlamda ben sayın Rektörümüzün şahsında üniversitemizin bu türde çalışmalarına destek veren tüm elemanlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha başarılı bir şekilde netice almayı temenni ediyorum. Ayrıca merkezde üretimi yapılan ahşap oyuncaklar şehit ailelerimize ve sevgi evlerinde kalan çocuklarımıza paketler halinde gönderilmeye başlandı. İlerleyen zamanlarda da bu uygulama devam edecek.”
Vali Ali Kaban’a şehit aileleri ve sevgi evlerine gönderilecek oyuncak paketleri projesine destek verdikleri için teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Öncelikle Ahşap Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretilen ahşap oyuncakların Şehit ailelerimize ve Sevgi Evleri’ndeki çocuklarla buluşması bizleri çok mutlu ediyor. Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen ahşap oyuncakların tasarlanması ve üretilmesi ile Türkiye’de ahşap oyuncak farkındalığını artırmayı, tasarım ve inovasyon yeteneğimizi geliştirmeyi, bu yönde üniversitemizdeki bilgi birikimini artırmayı, ahşap oyuncak tasarım ve üretim uygulamalarını teşvik etmeyi ve oyuncak sanayimize uzun vadede katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmaların yeni açılımlara yol açacağını ve marka değeri yaratacak yeni projelerin ortaya çıkmasını da teşvik edeceğini düşünüyorum. Projenin hayata geçirilmesinde destekleriyle yanımızda olan sayın Valimiz Ali Kaban’a, projede yer alan Yüksekokul Müdürümüz Hikmet Yazıcı’ya ve tüm çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.