Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyesi vergi mükelleflerine 01 Ocak 2016’dan itibaren uygulanmaya başlanacak olan elektronik tebligat ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Kdz. Ereğli TSO ile Kdz. Ereğli Vergi Dairesi TSO Hizmet binasında 1 Ocak 2016’dab itibaren uygulanmaya başlanacak olan elektronik tebligat konusu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda TSO Başkanı Yaşar Tetiker, TSO Yöneticileri, mali müşavir ve muhasebeciler, TSO üyesi vergi mükellefleri ile vergi dairesi çalışanları yer aldı.
Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, elektronik tebligat usullerini belirleyen 456 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin 27 Ağustos 2015 tarihli ve 29458 sayılı Resmi Gazetede yayınlandığını belirterek, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren tüm mükelleflere vergi tebligatının elektronik posta yoluyla ulaştırılacağını söyledi. Bu kapsamda kurumlar vergisi mükellefleri, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar, isteğe bağlı olarak kendilerine elektronik tebligat yapılmasını talep edenlere elektronik ortamda tebliğ yapılacağını aktaran Gövce, elektronik tebligat sistemini kullanmak zorunda olan kurumlar vergisi mükelleflerinin, en geç 01 Ocak 2016 tarihine kadar Elektronik Tebligat Talep Bildirimi’ni, kurumlar vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesine vermeleri gerektiğini söyledi. Vergi mükelleflerinden en fazla şikayeti kendilerine yapılan tebligatların gecikmesinden dolayı ödedikleri cezalardan aldıklarını dile getiren Gövce, yeni uygulama ile bu tür olumsuzlukların ortadan kalkacağını dile getirdi. Gövce, elektronik tebligat sistemine dahil olması zorunlu olanlardan 456 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğiyle getirilen yükümlülüklere uymayanlar hakkında 213 sayılı Kanunun mükerrer 355. maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası kesileceğini ifade etti. Bilgilendirme toplantısında katılımcıların yeni uygulamaya yönelik sorularına da yanıt veren Gövce, teknoloji ve haberleşmenin hızla yayıldığı, ticaretin ardından cep telefonları ile yapılmaya başlandığı ortamda yeni uygulamanın doğru olduğunu savundu.
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker toplantı sonunda Kdz. Ereğli Vergi Dairesi müdürü Muharrem Gövce ile katılımcılara teşekkür etti.