Zonguldak Gazeteciler ve Yazarlar Derneği (ZGYD) Yönetim Kurulu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
ZGYD Yönetim Kurulu adına yayınlanan kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi;
“24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gündür.
Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanması ile resmileşmiştir.
Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi.
Öğretmenler ülkemizin geleceğine mum yakan aydınlardır. Öğretmenler çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarlarıdır. Ülkemizin geleceği öğretmenlerimizin yetiştireceği öğrencilerimize bağlıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ’Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır’ diyerek öğretmenlerimizin üstlendikleri görevin önemini vurgulamıştır. İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenlerimiz ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle, sabırla, sevgiyle birer şahesere dönüştürürler. Çünkü onlar bilirler ki, bu şaheserler geleceğin garantisi, aydınlık yarınların umududurlar. Öğretmenler dün olduğu gibi bugün de geleceğimizin belirlenmesinde etkili olmaya devam edecektir. Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyor, geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, emekli öğretmenlerimizin de sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir emeklilik geçirmelerini diliyoruz."