Zonguldak Barosu Başkanı İbrahim Kerem Ertem Ankara’da gerçekleşen ve 37 vatandaşın hayatını kaybettiği , 71 kişinin de yaralandığı saldırıyı kınadı.
Zonguldak Barosu Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem dün Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Ertem, “Terörün hedefleri ve takip ettikleri politik analiz mecraları dikkatle izlenmelidir” dedi.
Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Ankara’da yaşanan terör saldırısını lanetledi. 37 kişinin öldüğü ve 71 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya tepki gösteren Ertem, “Bir Mart akşamı, bir pazar günü akşamı, ülkemizin kalbine bomba düşürdü, teröre satılmış ruhlar.13 Mart 2016 akşamı yaşanan ve onlarca canımızı kaybettiğimiz terör saldırısını şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Vefat edenlere rahmet ve yaralılara şifalar dileriz. Bilindiği gibi terörle mücadele, geniş spektrum, geniş çalışma alanı ve etkin eylem isteyen komplike bir alandır. Terörün hedefleri ve takip ettikleri politik analiz mecraları da dikkatle izlenmelidir. Terörün güttüğü mesajlar da elbette analitik usullerle ele alınmalıdır, ulusal ve uluslararası arka planları sonuç verecek angajman unsurlarıyla deşifre edilmelidir. Terörün ülkemizin bek’a meselesi haline geldiğini ifade etmiştik. Buna mukabil hala, terörle mücadele eksenleri tartışılıyor. Gerçekten de 30-40 yıldır terörle mücadelenin her alanı ve ayağı ile ilgili geliştirdiğimiz bütünlüklü bir tedbir ve etkili eylem metodu gözlemlenmemektedir. Ve tesis edilecek etkili eylem metodu ve mücadele politikasının, devlet politikası haline gelmesi ve dahi hukukun ön planda tutulması gerek ve yeter şarttır. Siyaset kurumuna çağrımız şudur: Bir an evvel güvenlik ve haklar-özgürlükler arasında denge kuracak terörle terörist ile mücadele konusunda ulusal planın oluşması için bir araya geliniz. Başımız sağolsun. Bu son olsun” dedi.