Zonguldak Sağlık Yüksekokulu (ZSYO) 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni büyük coşku ile gerçekleştirildi.
Farabi Kampüsü Spor Salonunda 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Altın ve Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, senato üyeleri, ZSYO Müdürü Prof. Dr. Güven Çelebi, yüksekokulun akademik ve idari personeli, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
Tören Hemşirelik Bölümü mezunu Ümran Yurtoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Ardından kürsüye gelen Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Güven Çelebi ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak konuşmalarında öğrencileri kutlayarak gelecek yaşamlarında başarılar diledi.
Törende, ZSYO’nu derece ile bitiren Hemşirelik Bölümü mezunlarından birinci Ümran Yurtoğlu ikinci Tülin Kurt ve üçüncülüğü paylaşan Nedime Koçak ve İlhan Şefikoğulları, diplomalarını rektör yardımcıları Altın ve Özaçmak ile Yüksekokulu Müdürü Çelebi’nin elinden aldılar. Diplomasını alan okul birincisi Ümran Yurtoğlu, alkışlar arasında mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı. Yurtoğlu’nun anne ve babasının sahneye gelmesi ile salonu bir duygu seli kapladı.
ZSYO öğretim elemanları tarafından öğrencilere diplomaların verilmesi sırasında farklı anlar yaşandı. Diploma verecek öğretim elemanlarının sahneye gelişlerinde öğrencilerin salonda yarattığı coşku görülmeye değerdi. Diplomalarını alan öğrenciler Yrd. Doç. Dr. Sevim Çelik eşliğinde meslek yemini ettiler ve müzik eşliğinde keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.
Öğrenciler törenin ardından aileleri ile mezuniyet sevincini paylaştı.